ZakelijkHoe regel je een voordelig zakelijk energiecontract?

Hoe regel je een voordelig zakelijk energiecontract?

Het maakt niet uit of je kleinzakelijke of grootzakelijke energie nodig hebt; iedere ondernemer in Nederland met een eigen bedrijf is op zoek naar voordelige energie. Nu de energietarieven al een hele poos in de lift zitten, lijkt er nóg meer vraag te zijn naar tips om geld te besparen op de energierekening. Je kunt niet zomaar honderden euro’s besparen op zakelijke energie, maar er is wel een aantal tips dat je kunt toepassen om een voordelig zakelijk energiecontract te fixen. In dit artikel lees je er meer over.

Stap over op het moment dat dat mag en kan

Wat veel ondernemers bijvoorbeeld niet weten, is dat zij het meest voordelig uit zijn wanneer ze regelmatig switchen van zakelijke energieleverancier. Veel ondernemers blijven hangen bij een energiebedrijf zodra ze tevreden zijn over de diensten en de energie die dat bedrijf levert. Hoe gemakkelijk dat ook lijkt; het is zonde van je geld om te blijven hangen. Er is namelijk altijd wel ergens anders een betere energiedeal te vinden waar je gegarandeerd goedkoper uit bent dan wanneer je geen actie onderneemt. Zakelijke energieleveranciers willen namelijk altijd nieuwe zakelijke klanten hebben, waardoor ze diverse aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen aanbieden. Wat je natuurlijk ook kunt doen, is je huidige energieleverancier melden dat je over wil stappen tenzij zij een interessante deal voor je kunnen maken. In veel gevallen zal je huidige leverancier dan alsnog een goede aanbieding voor je samen kunnen stellen. Wat je ook doet; onderneem in ieder geval actie.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Nu vraag je je misschien af waar je zo snel een nieuw zakelijk energiecontract kunt vinden. Heel simpel: door te beginnen met zakelijk energie vergelijken vind je altijd meerdere energiecontracten op basis van jouw jaarlijkse energieverbruik. Het goede nieuws is dat je dit niet eens zelf hoeft te doen; je kunt hiervoor een zakelijke energievergelijker gebruiken. Dat is een handige online tool die voor jou op zoek gaat naar de beste deals van dat moment. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen zoals de wens voor groene zakelijke energie. Dat vul je in in de zakelijke energievergelijker en de tool gaat op zoek. Zo’n vergelijker is vrijwel altijd onafhankelijk, wat inhoudt dat je het meest complete aanbod van dat moment te zien krijgt. Je hoeft dus niet meer verder te zoeken en dat scheelt écht veel tijd. Ook krijg je alle mogelijke contracten te zien op basis van jouw gegevens. Kijk goed naar de kleine lettertjes en je weet exact wat je waar kunt krijgen voor welk geld.

Let op de einddatum en opzegtermijn voor voordelig energiecontract

Tot slot is er nog een tip die je op kunt volgen om zo niet onnodig veel te betalen voor je zakelijke energie. Wist je bijvoorbeeld dat je geld kunt besparen door te letten op de einddatum en de opzegtermijn van je huidige energiecontract? Het is daarom aan te raden om al bij het afnemen van het contract deze twee data op te schrijven. Je wil namelijk niet te vroeg beginnen met overstappen, dus voordat je opzegtermijn in zal gaan. Dat wil je niet omdat je anders een opzegboete ontvangt. Het energiebedrijf waar je zakelijke energie afneemt heeft op basis van jullie afspraak energie ingekocht en zal ermee blijven zitten als je eerder besluit weg te gaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar: let er ook op dat je niet te laat overstapt. Er is namelijk ook een einddatum waar je rekening mee moet houden. Wanneer die einddatum verstreken is, mag je energieleverancier het contract stilzwijgend verlengen. Dat gebeurt helaas nooit tegen aantrekkelijke energietarieven, maar tegen hoge verlengingstarieven.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten