AlgemeenMet de driewielerfiets kan je alsnog fietsen als senior

Met de driewielerfiets kan je alsnog fietsen als senior

Fietsen is in ons land een populaire manier van vervoer. Er zijn dan ook veel mensen die in het bezit van een fiets zijn. Van jongs af aan is het gebruikelijk om in Nederland op de fiets te stappen. Hierdoor kan je op een relatief simpele manier korte afstanden fietsen. Ook zijn er genoeg mensen die het leuk vinden om in de vrije tijd juist langere afstanden af te leggen met de fiets. Op deze manier kan je met het fietsen snel onderweg zijn. Bovendien ben je op de fiets ook gezond in beweging. Ook is fietsen goed voor het milieu, doordat je geen fossiele brandstoffen zal gaan uitstoten. Toch is het voor sommige ouderen lastig om op de fiets te pakken. Het behouden van balans op de fiets kan bijvoorbeeld wel eens een uitdaging zijn. 

Driewieler 

Met de driewielfietsen voor senioren kan je alsnog op stap gaan. Dankzij de driewieler is het zo ook voor ouderen mogelijk om gewoon met de fiets de deur uit te gaan. Dankzij de driewieler hoef jij je geen zorgen te maken over het eventuele vallen van de fiets. Met twee wielen aan de achterkant is de kans op het verliezen van de balans op de fiets een stuk kleiner. Je zal dan ook niet zomaar kunnen omvallen met deze fietsen. Dit is dan ook een prettige optie voor veel ouderen. Naast de gewone varianten van deze fiets is het ook mogelijk om te gaan voor een elektrische driewieler. Hierdoor kan je veilig de weg op gaan en kan je zonder al te veel moeite snel vooruitkomen. De driewielfietsen bieden dan ook verschillende voordelen voor senioren. 

De voordelen 

Naast het feit dat het voor senioren simpelweg gewoon makkelijker is om op deze fiets de deur uit te gaan, zijn er nog andere voordelen waar je van kan genieten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij de aanschaf advies op maat te krijgen. hierdoor weet je zeker dat je zal gaan voor een van de Senzup driewielfietsen die perfect bij jou past. Zo kan je kiezen voor een model met een lagere instap of een sportievere variant. Dankzij de elektrische ondersteuning kan je bovendien de voordelen ervaren van een elektrische fiets. Hierdoor kan je als senior toch nog vlot het fietspad over. Deze fietsen hebben namelijk een krachtige motor en accu. De driewielers schakelen daarnaast automatisch, wat veel geregel tijdens het fietsen zal schelen. Hierdoor kies je als senior dus voor een prettige driewielfiets.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten