AlgemeenMotorverzekeringen: waarom en hoe sluit je er een af?

Motorverzekeringen: waarom en hoe sluit je er een af?

Houd je van avontuur? En haal je graag de motor uit de garage om ermee te touren wanneer het lekker weer is in het weekend? Dat is natuurlijk fantastisch! Wel moet je voorzichtig en voorbereid op pad gaan. Dat doe je door een goede motorverzekering af te sluiten. Als je een beginnende motorrijder bent, is het logisch dat je nog niet helemaal bekend bent met hoe je een motorverzekering afsluit. Deze blog gaat verder in op waarom een motorverzekering van pas kan komen. Daarnaast zal worden uitgelegd hoe je een verzekering kunt afsluiten. 

Waarom een motorverzekering?

Er zijn verschillende redenen waarom je een motorverzekering nodig hebt. De meest duidelijke reden is dat het voor iedere Nederlander met een motor volgens de wet verplicht is om een motorverzekering wa te hebben. Een basisverzekering is dus een must have. Daarnaast kun je de motorverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering. Per aanbieder verschilt het wat een motorverzekering dekt. Het is daarom ook goed om de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Ga je voor een uitgebreide motorverzekering, dan heb je vaak te maken met een hogere premie. Echter, het grote voordeel is dat meer gedekt wordt en dat voorwaarden over het algemeen gunstiger zijn. Het is dus zeker aan te raden om rustig de tijd te nemen om verschillende motorverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je wilt immers zoveel mogelijk risico’s gedekt hebben tegen een zo’n laag mogelijke premie.  

Hoe je een motorverzekering afsluit

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het afsluiten van een motorverzekering? Gelukkig klinkt het afsluiten van een verzekering lastiger dan het is. Voordat je je nieuwe motor in ontvangst neemt is het al mogelijk om het proces te starten. Wel heb je een kenteken nodig om te kunnen registreren bij de verzekeraar. Vervolgens kies je de verzekeringsmaatschappij en het verzekeringspakket waarvoor je wilt gaan. Hierna is het enkel een kwestie van gegevens doorgeven. Dit kan zowel via een fysieke locatie als online. Het afsluiten van een motorverzekering via het internet is de meest gekozen optie vanwege de eenvoud ervan.

Premie berekenen

Je weet nu ongeveer hoe je een motorverzekering afsluit. De laatste stap is om naar het financiële plaatje te kijken. Aan iedere verzekering hangt immers een prijskaartje in de vorm van premie. Wil je je motorverzekering berekenen? Dan zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Allereerst is het belangrijk dat je de gegevens van je motor bij de hand hebt en kunt invullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kenteken, bouwjaar, merk, catalogusprijs en gewicht. Daarna verzamel je de gegevens van de bestuurder van de motor. Als laatste is het zaak om een overzicht te geven van het totale aantal kilometers dat je per jaar zal afleggen. Wil je voor een aanvullende verzekering gaan? Laat dat dan ook weten, want dit heeft uiteraard invloed op de uiteindelijke premie.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten