WonenSteeds meer mensen kiezen voor een bewakingscamera

Steeds meer mensen kiezen voor een bewakingscamera

De verkoop van bewakingscamera’s zit al sinds enkele jaren in de lift en het lijkt er niet op dat deze trend snel zal keren. Het nog altijd stijgende aantal woninginbraken zorgt voor een verhoogd bewustzijn en mensen willen alles op alles zetten om hun woning zo goed mogelijk te beveiligen tegen ongewenst bezoek. Helemaal begrijpelijk natuurlijk, niemand wil slachtoffer worden van inbrekers die zich een weg door de woning banen en alles meenemen wat waardevol is. Een bewakingscamera is een doeltreffende en niet eens zo dure manier om inbrekers snel op andere gedachten te brengen.

Hoe werkt het?

Een bewakingscamera heeft als doel om ook tijdens de afwezigheid van de bewoners toch een goed beeld te houden op wat zich in en rond de woning afspeelt. De camera’s, die op goed uitgekozen plaatsen geïnstalleerd worden, laten je toe om via een smartphone op bijvoorbeeld ieder moment en vanaf iedere locatie een kijkje te nemen in je woning. Als bewoner kun je ervoor kiezen om de beelden zelf te bekijken of je kunt deze klus uitbesteden aan een externe meldkamer. In het laatste geval zullen in die meldkamer de beelden de klok rond in het oog gehouden worden en zal een melding gedaan worden naar de politie als zich een verdachte situatie zou voordoen.

Wat zijn de voordelen?

Zonder twijfel is je eigen rust het grootste voordeel. Je weet zeker dat als je je woning verlaat, je nog steeds zicht hebt op wat er gebeurt en dat je snel kunt handelen als er iets gebeurt. Net dat snelle handelen zal ervoor zorgen dat de kans groter wordt dat, na melding bij de politie, de inbrekers tijdig kunnen worden aangetroffen en geïdentificeerd. Goed om te weten is ook dat de aanwezigheid van een bewakingscamera op zich al een afschrikkend effect heeft. Inbrekers kiezen liever voor woningen waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan.
Daarnaast is het zo dat veel verzekeringsmaatschappijen woningeigenaars die inzetten op een betere beveiliging daarvoor graag belonen. Geef dus zeker aan dat je een bewakingscamera hebt geplaatst en de kans is groot dat je hierdoor een lagere premie zult hoeven te betalen.

Kun je een bewakingscamera zelf installeren?

In principe kun je een hikvision camera set zelf installeren. Of dit een goed idee is, is dan weer een andere vraag. Als je hiervoor hulp inschakelt van een expert ben je er zeker van dat de camera’s op de best mogelijke plaatsen hangen en dat ze naar behoren werken. Het kan dus wel zelf, maar het is niet aan te raden. 

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten