LifestyleVoordelen van een kniebrace

Voordelen van een kniebrace

Bewegen is gezond en voor ons lichaam is het belangrijk dat we dit doen. Toch kunnen we te maken krijgen met blessures wanneer we veel bewegen. Onze knieën en enkels zijn belangrijke onderdelen van ons lichaam en daarom is het belangrijk dat we er goed voor zorgen. We vertellen je daarom waarom het een goed idee is om knie- en enkelbraces te dragen!

Wat is een brace?

Gewrichten in het menselijk lichaam maken het mogelijk voor ons om te kunnen bewegen. Braces zijn er daarom voor vrijwel elk gewricht die het lichaam heeft. Zo zijn ze er dus voor knieën en enkels, maar ook voor polsen, vingers, heupen, schouders, de nek enzovoort. Maar wat doen braces nou eigenlijk precies? Nou, braces ondersteunen de gewrichten en kunnen de pijn verlichten. De compressie, ondersteuning en immobilisatie zorgen ervoor dat het gewricht zo min mogelijk wordt belast. Op die manier kunnen ze dus helpen bij herstel, maar kunnen ze ook dienen om blessures te voorkomen. Er zijn bovendien verschillende soort braces en er zal dus ook altijd wel een brace zijn die passend is voor jouw klachten.

De knie is één van de belangrijkste onderdelen van je lichaam om te kunnen bewegen. Je gebruikt je knieën voor zowel alle bewegingen die je maakt. Of je nu loopt, rent, springt of hurkt, je hebt je knieën altijd nodig. Daarom komen knieblessures dus ook veel voor. Kniebraces kunnen hierbij helpen. Ze geven je precies de ondersteuning die je knie op dat moment nodig heeft. Het voordeel van een kniebrace is dat het slijtage aan je knie voorkomt en ook nog eens pijn verlicht. Op die manier kun je met een kniebrace weer gemakkelijker bewegen zonder de knie te overbelasten. Daarnaast kan een kniebrace ook helpen bij herstel na bijvoorbeeld een knie operatie.

De voordelen van enkelbraces

Ook je enkels zijn essentieel om te kunnen bewegen. Een kleine misstap kan er al voor zorgen dat je je enkel omzwikt en dat kan behoorlijk pijn doen en nare gevolgen hebben. Een van de meest voorkomende blessures zijn daarom ook blessures aan de enkels. Om onze enkels meer ondersteuning te kunnen geven en verzwikking te kunnen voorkomen worden daarom vaak enkelbraces gebruikt. Een enkelbrace werkt in dit geval meer onder het mum van liever voorkomen dan genezen. De compressie die een enkelbrace biedt zorgt ervoor dat het gewricht namelijk veel stabieler is en daarom is het zeker aan te raden om hiernaar te kijken.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten