WonenAccoya hout en fraké noir uitermate geschikt voor gevelbekleding

Accoya hout en fraké noir uitermate geschikt voor gevelbekleding

Veel mensen zien hun huis als een visitekaartje. Ze vinden dat het er netjes en stijlvol uit moet zien, en een van de manieren om dit te doen is door gevelbekleding. Als je op zoek bent naar een manier om jouw huis of bedrijfspand een unieke en aantrekkelijke uitstraling te geven, dan is gevelbekleding zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende manieren van gevelbekleding beschikbaar, dus het is altijd handig om te weten welke optie goed bij het huis past. In deze blog bespreken we de mogelijkheden en de beschikbare materialen van gevelbekleding. 

Gevelbekleding

Naast dat het jouw huis een unieke uitstraling kan geven, kan het ook voor bescherming zorgen tegen heftige weersinvloeden. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding beschikbaar. De keuze voor gevelbekleding gaat vaak hand in hand met smaak en het beschikbare budget. Veel gebruikte materialen in gevelbekleding zijn Accoya hout en Fraké noir. Dit komt omdat deze materialen duurzaam zijn en over eigenschappen beschikken die ervoor zorgen dat je lang plezier kunt hebben van jouw gevelbekleding. 

Accoya hout

Accoya hout is zeer duurzaam. Doordat het wordt bewerkt met azijnzuur ontstaan gunstige duurzame eigenschappen. Het is heel goed te bewerken en kan daarom makkelijk worden ingezet voor gevelbekleding. Daarnaast heeft het weinig vermogen om vocht te absorberen en heeft het relatief weinig onderhoud nodig. Sommige soorten hout hebben last van insecten. Insecten vinden hout interessant omdat ze soms voedingstoffen bevatten die insecten interessant vinden. Gelukkig heeft Accoya hout hier geen last van. Accoya hout is sterk en het milieuvriendelijke hout biedt een uitstekende kwaliteit. 

Fraké noir

Fraké noir heeft een aantal unieke eigenschappen om een houten gevelbekleding te verzorgen. Het is karakteristiek, stijlvol en zeer stootvast. Hierdoor is het erg duurzaam en zeer goed te bewerken. Het zorgt voor een strakke afwerking van gevels en zorgt voor een klassieke uitstraling. Naast dat het veel gebruikt wordt voor gevelbekleding, wordt het ook regelmatig gebruikt voor het bekleden van bergingen en tuin- en geluidsschermen. ‘

Fraké noir kan worden geïmporteerd uit FSC-gecertificeerd bossen. FSC betekent simpelweg dat het afkomstig is uit duurzaam bosbeheer, waarbij er op een verantwoordelijke manier geoogst wordt. Dit wil zeggen dat per vierkante kilometer maar een beperkt aantal bomen gekapt kunnen worden. Het bos krijgt daardoor genoeg tijd om weer te kunnen herstellen. We kunnen concluderen dat zowel Accoya hout als Fraké noir allebei zeer geschikt zijn voor gevelbekleding. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan jouw huis en dat is nou net waar sommige mensen behoefte aan hebben. 

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten