WonenEen oase van rust creëren in je woning

Een oase van rust creëren in je woning

 

Niet alleen thuis, maar ook op kantoor is het belangrijk om een rustige werksfeer te hebben voor zowel jezelf als voor je werknemers. Kleur en texturen kunnen hier enorm bij helpen. Het is nu wel algemeen bekend dat planten zorgen voor een goede gemoedstoestand en ervoor zorgen dat de productiviteit verhoogd worden. Wat daarnaast ook nog kan helpen zijn afbeeldingen van rustgevende omgevingen. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld erg fijn om te kijken naar water, dus kun je bijvoorbeeld een glasschilderij natuur ophangen waar een waterval wordt afgebeeld. Als je dan even je gedachten ergens anders op wilt richten kun je even wegdromen door hier naar te kijken. Ook geven foto’s van bijvoorbeeld bergen of een tropisch eiland de indruk van een rustgevende vakantiebestemming. Hierdoor kun je even een moment nemen voor jezelf om op adem te komen in alle hectiek die zich afspeelt op de werkvloer.

Een herinnering aan je muur

Als je dan toch een foto op groot formaat gaat laten printen kun je dit net zo goed op een groot formaat doen van een interessante textuur zoals glas om je afbeelding toch net even wat meer flair te geven. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent geweest en je wilt herinnerd blijven worden aan hoe die zomerse avonden met drankjes op het strand waren is het wellicht een goed idee om dit na te bootsen op je muur. Zo kun je vaker ernaar kijken en dat moment terug beleven. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een glasschilderij strand aan je muur te hangen zodat iedere keer wanneer je er langs loopt eraan terug denkt.

De Hollandse duinen of tropische stranden

Wanneer je dan gaat kijken naar verschillende schilderijen kun je natuurlijk kijken naar de stranden die zich bevinden in de meest tropische gebieden van de wereld. Met helderblauwe zeeën en parelwitte stranden kun je je weer snel hervinden in hoe je je toen voelde. Met dat drankje onder een parasol uitkijkend op de horizon. Niet alleen tropische stranden zijn prachtig, maar ook onze eigen Nederlandse stranden kunnen erg indrukwekkende plaatjes geven. Je hebt een paar herkenbare punten waardoor je ziet dat het onze stranden zijn. Zo zie je voornamelijk de duinen met herkenbare planten gecombineerd met de houten paaltjes of hekwerken die je meenemen naar Scheveningen. Wanneer je bijvoorbeeld erg ver van het strand af woont, maar er toch van geniet om erheen te gaan is het fijn om een grote foto ervan in je woning te hebben zodat je er vaker aan terug denkt.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten