AlgemeenBootverhuur in Amsterdam: een prachtig uitje! 

Bootverhuur in Amsterdam: een prachtig uitje! 

Wil jij binnenkort een dagje naar Amsterdam? Dan is een bootje huren een mooie manier om de stad vanuit een ander perspectief mee te maken! Door de drukke winkelstraatjes lopen is niet nodig, vanuit het water zie jij het prachtige en historische Amsterdam! Hieronder lees je alle tips over bootverhuur in Amsterdam.

Wat zijn de voordelen van een bootje huren in Amsterdam? 

Ten eerste zijn de kosten van een bootje huren in Amsterdam helemaal niet zo duur, zeker niet als je de kosten met je gezelschap deelt. Gemiddeld kost een bootje huren in Amsterdam zo'n 80 euro voor vier uur varen. Daarnaast is het zo dat je voor het huren van een klein bootje helemaal geen vaarbewijs nodig hebt. Verhuurbedrijven leggen uit hoe de boot moet worden bestuurd en wat de regels zijn op het water. Ook worden kaarten meegegeven om niet te verdwalen tussen alle grachten. Amsterdam is prachtig om te zien vanaf het water. Door om je heen en omhoog te kijken zie je de prachtige architectuur van alle oude huizen en panden! 

Waar let je op bij bootverhuur in Amsterdam? 

Er zijn een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het huren van een boot. Voor onvoorziene verrassingen staan wil natuurlijk niemand. Ten eerste is het van belang om te kijken naar een slecht-weer-optie. Sommige bootverhuurbedrijven in Amsterdam geven de gratis optie om jouw dagje varen te verplaatsen naar een andere dag bij de komst van slecht weer. Daarnaast is het raadzaam om een bootje op tijd te reserveren. Bij mooi weer is bootje varen in Amsterdam namelijk erg populair! Let er als laatste op dat een enorme som borg betalen bij de meeste bootverhuur in Amsterdam bedrijven niet nodig is. 

Waar vaar je naartoe tijdens een dagje varen in Amsterdam? 

Door de grachten van Amsterdam varen en de prachtige gebouwen bewonderen vanaf het water is dus fantastisch. De meest populaire vaarroute is de route door de Amsterdamse grachten en de Amstel. Op deze route vaar je langs veel bekende gebouwen, bijvoorbeeld langs de Pijp, het Rijksmuseum, de Jordaan met zijn 'negen straatjes' en de zeven bekende bruggen. Ook vaart deze route langs een hoop woonboten die prachtig zijn om te bewonderen. En natuurlijk niet te vergeten een aantal wolkenkrabbers en het oude stadsarchief. Kortom: een gezellig en cultureel uitje voor jou, je vrienden en familie. Neem bovenstaande tips mee bij het boeken van jouw bootje! 

 

 

 

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten