FinancieelGrote aankopen en een kleine portemonnee: tips

Grote aankopen en een kleine portemonnee: tips

Je ziet iedereen met een telefoon, een laptop, en het komt niet vaak voor dat een huishouden geen televisie in de woonkamer heeft staan. Terwijl het aan de buitenkant vanzelfsprekend lijkt om deze apparaten te bezitten, is dat lang niet altijd het geval. Het gaat vaak over hoge bedragen die niet door iedereen zomaar betaald kunnen worden. Gelukkig ben je natuurlijk niet genoodzaakt om hele dure apparaten te kopen maar vaak ligt de ondergrens van een goed product ook al op een redelijk hoog bedrag. Hier zijn een paar alternatieve tips om met een wat lager bedrag een goed product te kunnen kopen.

Refurbished laptop

Je kunt een laptop nieuw halen of overkopen maar sinds een tijd is er ook de absolute gouden middenweg als het gaat over een laptop ‘niet nieuw’ kopen. Een refurbished laptop kopen is de perfecte oplossing als je wilt besparen op duurdere apparaten. Het grootste voordeel van zo’n laptop is dat hij gemaakt is met onderdelen die nog helemaal goed zijn, maar omdat de onderdelen uit een gebruikte laptop komen, betaal je een stuk minder. Hierdoor zijn de meeste laptops opeens betaalbaar. Bovendien heb je bij de meeste zaken garantie, waardoor je eigenlijk eenzelfde winkelervaring hebt als dan wanneer je een nieuwe laptop aanschaft. De garantie geeft je het vertrouwen in het idee dat je nog jarenlang gebakken zit, en dit geeft veel rust.

Gespreid betalen

Een laptop kopen waarbij het mogelijk is om gespreid te betalen, is vooral een aanrader wanneer je weet dat je het wel kan betalen maar liever niet hebt dat er een groot bedrag van je rekening af gaat. Het nadeel van gespreid betalen is dat je meestal rente betaalt, in principe betekent gespreid betalen namelijk lenen. Maar voor degenen die geen buffer hebben maar wel een goed inkomen, is het een perfecte oplossing wanneer je wel een nieuw apparaat wilt aanschaffen.

Tweedehands

Met het juiste contact en een portie vertrouwen kan je met een tweedehands apparaat ook ver komen in het besparen van geld. Het is uiteindelijk de goedkoopste manier om een apparaat te kopen, al brengt het ook de nodige risico’s met zich mee. Check voor de aankoop echt of het apparaat nog werkt en of het geld dat je betaalt het waard is, ook al ziet het apparaat er aan de buitenkant nog goed uit. Een tip hiervoor is dat je het laat controleren bij een speciaalzaak en een aanbetaling doet bij de verkoper in plaats van dat je het hele bedrag in één keer afrekent.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten