FinancieelCrypto: wat je allemaal moet weten voor je hier aan begint

Crypto: wat je allemaal moet weten voor je hier aan begint

Crypto, oftewel cryptovaluta, wordt de laatste tijd veel besproken. Je hoort er zowel positieve als negatieve verhalen over. Maar wat is crypto nu precies? En wat kun jij hiermee? In dit blog lees je alles over crypto en de munten. We bespreken waarom deze twee begrippen zo in de belangstelling staan en vertellen je wanneer het verstandig is om munten te kopen of te verkopen, net zoals bitcoinkopen.nl. Tot slot lees je de voordelen van Bitcoin kopen.

Wat is crypto?

Crypto staat voor digital cash en is een verzamelnaam voor alle digitale munten. Deze munten zijn gebaseerd op een decentraal netwerk, wat betekent dat er geen centrale bank of overheid aan te pas komt. Bitcoin is hier één van. Andere bekende cryptomunten zijn Ethereum, Litecoin en Ripple. tot nu toe zijn er ruim 1500 verschillende soorten crypto in omloop.

Wat is bitcoin?

Bitcoin is een decentrale digitale munt. Dat betekent dat er geen centrale bank of overheid aan te pas komt bij het uitgeven ervan. Bitcoin is de eerste en bekendste cryptomunt, maar inmiddels zijn er ruim 1500 verschillende soorten crypto in omloop.

Wanneer bitcoin verkopen of houden?

Je koopt bitcoins wanneer de prijs laag is in verhouding tot de toekomstige waarde die je ervan verwacht. Dit noem je investeren. Wanneer je denkt dat de prijs van een bitcoin gaat stijgen, koop je de munt. Op een later moment, wanneer de prijs volgens jouw inschatting is gestegen, verkoop je weer en maak je winst. Dit noemt men handelen. Je kunt er ook voor kiezen om bitcoins te houden, zonder meteen te verkopen. Dit heet hodl, een afkorting van hold on for dear life. De bedoeling is dat je de munten vasthoudt totdat ze in waarde zijn gestegen en je er veel meer voor krijgt dan dat je ervoor betaald hebt. Dit is een strategie voor de lange termijn.

Verschillende voordelen 

De voordelen van crypto op een rijtje:

– Decentralisatie: geen centrale bank of overheid die aan te pas komt

– Anoniem: je hoeft geen persoonlijke gegevens in te leveren bij het aankopen van cryptovaluta

– 24/07 beschikbaar: je kunt cryptovaluta altijd en overal kopen en verkopen, dag en nacht

– Toekomstbestendig: steeds meer mensen gebruiken cryptovaluta en de acceptatie hiervan neemt toe

– Veel keuze: er zijn ruim 1500 verschillende soorten crypto, dus er is altijd wel eentje die bij jou past.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten