FinancieelDe cryptomarkt van 2022 uitgelegd

De cryptomarkt van 2022 uitgelegd

Crypto is zeer volatiel. Volatiel betekent dat het onderhevig is aan heftige prijsschommelingen. Zo kunnen sommige coins of tokens wel 80% dalen of stijgen in één dag. Je moet dus zeker weten stalen zenuwen hebben om de huidige markt te overleven. Dit hebben we de afgelopen tijd ook zeker gemerkt. Als je bereid bent om die zenuwen te negeren en te vertrouwen op je kennis en strategie, dan is crypto zeker wat voor jou. 

Ethereum

Ethereum is één van de grootste cryptomunten van de markt. Naast Bitcoin, heeft Ethereum de grootste market cap. De market cap is eigenlijk de totale uitstaande waarde van een belegging. De market cap, of wel marktkapitalisatie, van Ethereum is momenteel ongeveer €223 miljard. Qua volume per 24 uur zit Ethereum op ongeveer €13 miljard. Dit betekent dat er ter waarde van €13 miljard aan Ethereum per 24 uur wordt verhandeld, hetzij koop of verkoop. Mocht je meer willen weten over Ethereum, kun je hier de Ethereum verwachting 2022 bekijken. Dit kun je wellicht voor je crypto strategie gebruiken, maar denk zelf ook altijd na!

Luna

Luna is een van de dingen die de laatste tijd in het nieuws is geweest. Dit komt omdat de waarde van Luna zo ongeveer verdampt is. Hier gaan we je uitleggen hoe dat komt. Terra Luna (UST) behoorde tot de 10 meest waardevolle cryptocurrencies tot deze week, het heeft zelfs even €120 aangetikt. Daarna is het al zeer snel gedaald. Eerst naar ongeveer €15, en toen later naar ongeveer €0,0001. De UST is een stablecoin, wat betekent dat het is gekoppeld met de dollarkoers. Deze koppeling verloor het waarna de coin kelderde. 

Gebruikers kunnen UST inslaan door Luna te ‘burnen’ op het Terra Station-portaal. Dit gebeurde massaal. Hierdoor verkocht iedereen zijn luna, waardoor er enorm veel UST vrijkwam. Een beetje toepassing van het vraag-aanbod principe et voila; beide zijn ingestort.

De CEO van Luna, Do Kwon, heeft aangekondigd met een herstelplan te komen ter waarde van €1,5 miljard. Het probleem is echter dat er nu zo’n 6,5 biljoen UST in omloop zijn. Wanneer de waarde weer naar $1 wordt getild door het herstelplan, zou de totale marktkapitalisatie van UST zo’n $6,5 biljoen worden. Dit is ongeveer 5x de totale marktkapitalisatie van de gehele crypto markt; dat gebeurt dus niet zo snel. 

 

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten