AlgemeenDe schoonmaak na het overlijden van een persoon

De schoonmaak na het overlijden van een persoon

Het verliezen van een naaste is iets waar natuurlijk niemand naar uitkijkt. Wanneer het je toch overkomt, zal er in een korte periode een hoop moeten gebeuren. Er zijn een aantal dingen die de persoon zelf als het goed is al heeft voorbereid. Verder zul je nog een hoop zelf moeten regelen. Een van deze dingen is het schoonmaken en het ontruimen van het huis na het overlijden. Je zult hoogstwaarschijnlijk de woning van de persoon moeten verkopen en deze dan ook klaar moeten maken voor de verkoop. Hiervoor kun je het beste een team inhuren om het voor je te doen.

 

Wat komt er kijken bij de ontruiming?

Over het algemeen is de schoonmaak na overlijden een enorme klus. Bij een margron schoonmaak zullen alle spullen die in het huis staan worden ontruimd en eventueel verkocht. Het zal bij een persoon die overlijd vaak gaan om een wat ouder iemand. Dit zal dan vaak ook betekenen dat er door de jaren heen talloze spullen zijn verzameld en bewaard. Het uitzoeken van al deze spullen kan een enorme hoeveelheid tijd gaan innemen. Zeker wanneer je aan het rouwen bent is het niet fijn als alle tijd die je hebt hieraan op gaat. Je kunt de tijd beter besteden met familie en vrienden om elkaar te kunnen steunen.

 

Waar moet je aan denken bij een magron ontruiming?

Het leeghalen van een woning van een nabestaande is niet iets wat je zomaar aan iedereen overlaat. Je wilt natuurlijk bepaalde spullen bewaren en daarnaast ook dat er respectvol met het huis wordt omgegaan. Ook kan het lastig zijn om de ontruiming zelf te zien plaatsvinden. Dit kan namelijk nogal een klap zijn, zeker als je veel op deze plek bent geweest voor het overlijden van deze persoon. Hier zal dan bij een Magron ontruiming ook erg rekening mee worden gehouden. Je kunt ervoor kiezen om de woning alleen deels te laten ontruimen, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Je kunt de woning laten schoonmaken, leeghalen en ook laten klaarmaken voor de verkoop. Er zal door de mensen rekening worden gehouden met je situatie en zo veel mogelijk worden nagedacht over hoe er het beste geholpen kan worden. Er zal hierbij dan ook gebruik worden gemaakt van een 4-stappenplan. Dit zal ervoor zorgen dat er zo efficiënt mogelijk te werk zal worden gaan en jij er zo min mogelijk tijd aan kwijt zult zijn.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten