AlgemeenLeerproblemen bij je kinderen

Leerproblemen bij je kinderen

Kinderen die kampen met een Leerproblemen hebben vaak moeite met lezen, leren of het onthouden van bepaalde lesstof. Voor veel kinderen kan dit probleem als vervelend ervaren worden omdat ze andere klasgenoten niet kunnen bijhouden en daardoor achterlopen in de les. Daarbij kan een achterstand demotiverend werken, waardoor het kind uiteindelijk geen zin meer heeft om naar school te gaan. Niemand wil het zo ver laten komen en daarom is het goed om te weten dat je dit probleem kunt oplossen. Om tot de oplossing te komen is het van belang om het verschil tussen leerproblemen en leerstoornissen te begrijpen.

Leerproblemen en leerstoornissen

Er zijn verschillende leerproblemen die zich elk op een andere manier uiten. Zo kan een kind moeite hebben met het onthouden van de stof of het is in eerste instantie moeilijk om de stof te begrijpen. Naast leerproblemen zijn er ook leerstoornissen. Voorbeelden van leerstoornissen zijn dyslexie, dyscalculie, dysorthografie en dysgrafie. Hieronder worden de verschillende leerstoornissen kort uitgelegd.

  • Dyslexie: leesstoornis, moeite met letters.
  • Dyscalculie: rekenstoornis, moeite met cijfers.
  • Dysorthografie: spellingsstoornis, moeite met spellen.
  • Dysgrafie: schrijfstoornis, moeite met schrijven.

Leerproblemen en leerstoornissen worden nog weleens met elkaar vergeleken, maar toch zijn leerstoornissen hardnekkiger en consistenter dan leerproblemen. Leerproblemen kun je vaak makkelijker oplossen maar nu is de vraag: hoe?

Leerproblemen oplossen

Als je leerproblemen bij je kind wilt oplossen, dan kun je denken aan een studiehulp. Je kind krijgt dan een begeleider die ervoor probeert te zorgen dat je kind zich beter kan concentreren en daardoor efficiënter kan leren. Een begeleider van Groeii begrijpt ook dat elk kind anders in elkaar zit en dat geen enkele situatie hetzelfde is. De begeleider past zich aan het kind aan en het doel is dat de problemen met het leren opgelost worden. Heb je het idee dat dit je kind kan helpen? Kijk dan eens op de website van Groeii.

Contact opnemen via de website van Groeii

Als je denkt dat een studiehulp de oplossing is voor de leerproblemen van je kind, dan is het handig om eens contact op te nemen met dit bedrijf. Je kunt dan een vrijblijvend gesprek aangaan om te kijken wat ze voor je kind kunnen betekenen. Je kunt de situatie uitleggen waarin je kind verkeert, zodat de studiehulp kan kijken hoe je kind het beste geholpen kan worden. Meer informatie over een vrijblijvend gesprek met een studiehulp, kun je vinden op de website van Groeii. Op de website van Groeii kun je ook kijken in welke regio zij studiehulp aanbieden. Ga jij een studiehulp inschakelen voor je kind?

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten