AlgemeenHoe begin je met padel?

Hoe begin je met padel?

Heb jij kennis gemaakt met padel? Dan is de kans groot dat je zo enthousiast bent geworden dat je vaker wilt spelen! Maar hoe ga je verder? Hoe leer je nieuwe tegenstanders kennen? Of misschien heb je het nog nooit gedaan, maar ben je wel heel benieuwd geworden naar de sport! Waar ga je dan beginnen? Wat voor racket moet je aanschaffen? Wat voor schoenen kun je het best aantrekken? En hoe vind je nieuwe tegenstanders? Hieronder geven we antwoord op al deze vragen!

Hoe begin je?

Wil je padel een keertje uitproberen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Door heel Nederland liggen er padelbanen, dus wanneer je een beetje zoekt dan vind je er snel een bij jou in de buurt! Woon je in de buurt van Amsterdam? Dan kun je bijvoorbeeld padel in het Amstelpark spelen en gemakkelijk een baantje boeken via het pay & play principe. Houd je liever van een overdekte locatie in Amsterdam? ThePadellers biedt namelijk indoor padel in Amsterdam aan. Op deze locatie is het ook mogelijk om rackets en/of ballen te huren. Zo hoef je niet gelijk een grote uitgave te doen om een potje padel te kunnen spelen. Padel speel je met 4 personen, dus even 3 vrienden optrommelen, een baantje reserveren en spelen maar!

Wat voor materiaal moet je aanschaffen?

De eerste paar keer dat je gaat spelen, kun je het best een racket huren. Dit kan vaak op de locatie waar je gaat spelen. Wanneer je besluit om meer te gaan padellen, is het toch wel verstandig om je eigen padelracket aan te schaffen. Laat je hierover vooral informeren, of lees online over welk racket het best bij jou past! Verder kun je elke sportoutfit aantrekken die je maar wilt. Zorg wel dat je schoenen aantrekt met voldoende grip. Op de meeste padelbanen ligt namelijk veel zand waardoor je gemakkelijk uitglijdt. De meeste tennisschoenen zijn geschikt om op te padellen.

Hoe word je snel een betere padel speler?

Door veel te spelen leer je het het snelst. Dat klinkt logisch, maar bij padel werkt dat echt zo! Door les te nemen kun je specifiek zwakke plekken trainen, maar uiteindelijk leer je het in de praktijk. Soms is het moeilijk om nieuwe tegenstanders te vinden, maar er worden steeds meer toernooien georganiseerd waarbij je nieuwe tegenstanders kunt tegenkomen. Daarnaast worden er vanuit de KNLTB 4 verschillende competities per jaar georganiseerd waaraan je kunt deelnemen met elk niveau!

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten