LifestyleDriewielfiets voor senioren

Driewielfiets voor senioren

Als je wat ouder bent dan heb je natuurlijk steeds meer tijd over. Veel ouderen kiezen er dan voor om lekker te gaan fietsen. Het komt wel eens voor dat een oudere persoon niet meer goed kan fietsen of heel moeilijk evenwicht kan houden. Dit moet zeker geen reden zijn om te stoppen met fietsen want het is tegenwoordig ook mogelijk om een driewielfiets aan te schaffen. En driewielfiets is een fiets met drie wielen en zorgt ervoor dat je meer stabiliteit hebt waardoor je gemakkelijk kan blijven fietsen. Hier vind je meer informatie over driewielfietsen en wat daarbij komt kijken. 

 

Driewielfiets op maat 

Als je een driewielfiets nodig hebt en daarnaast ook nog gehandicapt bent, dan kan het zo zijn dat je een driewielfiets op maat nodig hebt. Gelukkig is dat ook mogelijk en worden er ook dus driewielfietsen op maat gemaakt. Een driewielfiets dat op maat gemaakt is, maakt het voor het gehandicapte persoon stukken makkelijker om op de fiets te stappen en te gaan fietsen. Houd er wel rekening mee dat het op maat laten maken van een driewielfiets enorm prijzig kan zijn. Gelukkig kan hiervoor vrijwel altijd een subsidie aangevraagd worden bij de gemeente. De gemeente betaalt dan in de meeste gevallen een gedeelte van de fiets mee dus je moet het overige bedrag wel zelf betalen. 

 

Driewielfiets onderhouden 

Zoals elke fiets moet ook aan driewielfietsen regelmatig onderhouden worden. Als je wat ouder bent of gehandicapt bent dan is dit natuurlijk wel erg moeilijk. Daarom kan jij je driewielfiets altijd laten onderhouden door een fietsenmaker of door de winkel waar jij de driewielfiets gekocht hebt. Het onderhouden van een driewielfiets bestaat vaak niet meer dan uit het oppompen van de banden, het aanspannen van de ketting en het nakijken van de gehele fiets. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de fiets jarenlang gebruik kan worden.

Driewielfiets aanschaffen

Je kan een driewielfiets het beste aanschaffen bij senzup Barendrecht. Dit is een bedrijf dat zich volledig richt op het verkopen van driewielfietsen voor personen die het moeilijk vinden om met een tweewieler te fietsen. Dit bedrijf heeft al tientallen jaren ervaring en weet wat de klant precies nodig heeft. Je kan dus vanuit gaan dat er altijd iemand aanwezig is die jou kan adviseren want ze zijn ook zeer klantgericht. Ook als jij een driewielfiets op maat nodig hebt, kan je bij dit uitstekende bedrijf terecht. Zij zijn namelijk niet voor niets een van de grootste aanbieders van driewielfietsen in Nederland.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten