LifestyleHoe stijl je planten mooi in je interieur

Hoe stijl je planten mooi in je interieur

Je huis inrichten is niet zo makkelijk. Je hebt tegenwoordig zoveel keuzes in meubels, kleuren en materialen dat het lastig is om alles zelf uit te kiezen. Wanneer je eenmaal de basis hebt ontworpen is het nog de kunst om de juiste accessoires op de juiste plekken neer te zetten. Een kaarsje hier, een bloemetje daar. Tegenwoordig is het steeds populairder om buiten naar binnen te halen en je huis aan te kleden met verschillende soorten planten. Wanneer je naar een tuincentrum gaat wordt je echter overspoeld met de hoeveelheid verschillende soorten planten, die allemaal op hun eigen manier sfeer geven aan je huis. Om ervoor te zorgen dat je huis nog steeds stijlvol blijft en het niet op een groot oerwoud of tuincentrum gaat lijken in je huis, geven we je in dit artikel tips om planten te stijlen in je interieur,

Zet ze als cluster bij elkaar

Je denkt misschien in eerste instantie dat het leuk is om overal verspreid je planten neer te zetten, omdat er dan overal een groen accent in je kamer te vinden is. Hoewel dit leuk kan uitpakken, kan dit ook erg rommelig staan. Probeer daarom eens om wat planten als een cluster bij elkaar te zetten. Wel is het belangrijk om te spelen met verschillende hoogtes. Zo zijn de ficus kamerplant en de pachira aquatica kopen bijvoorbeeld wat langere en smallere planten. Deze kun je leuk combineren met wat planten die wat breder en lager bij de grond zijn voor een speels effect. Ook is het leuk om een mix aan potten door elkaar heen te gebruiken. Zorg er natuurlijk wel voor dat het geen rommeltje wordt, sommige planten werken wel goed samen en andere niet. Je moet er natuurlijk wel opletten dat de planten die je bij elkaar zet aan dezelfde hoeveelheid zonlicht genoeg hebben.

Gebruik planten met verschillende kleuren

Een andere goede tip is om planten met verschillende kleuren in je kamer te zetten. Je denkt misschien dat alle planten groen zijn, maar dat is zeker niet het geval. Je ook roodbruine of groen roze planten die je interieur mooi kunnen breken. Niet alleen met planten kun je leuk variëren met verschillende kleuren, ook met potten is dit natuurlijk leuk om te doen. Verschillende kleuren en materialen door elkaar zorgt voor een speels effect. Ook kun je zowel met de planten als met de potten afwisselen met verschillende vormen, dit heeft ook altijd een leuk effect.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten