ZakelijkEen goede boekhouder verdient zichzelf terug

Een goede boekhouder verdient zichzelf terug

Ook zonder dat je een eigen bedrijf hebt, zijn je financiële zaken vaak al ingewikkeld genoeg: de belastingaangifte is voor veel mensen een klus om als een berg tegen op te zien. Ben je zzp’er of run je een wat groter bedrijf, dan komen er nog heel wat verantwoordelijkheden bij: de btw-aangifte, bijzondere regelgeving voor zelfstandigen of bedrijven en aftrekposten die je veel geld kunnen besparen. Ook kost het steeds meer tijd om je financiële administratie netjes bij te houden. Dan is het de hoogste tijd om een boekhouder in te schakelen. Dat is gelukkig niet zo ingewikkeld. Zoek je bijvoorbeeld een boekhouder in Groningen of een andere specifieke stad of regio? Online vind je gemakkelijk iemand bij je in de buurt.

Wat kan een boekhouder voor je doen?

Een goede boekhouder kan je hele financiële administratie verzorgen en je van advies voorzien over de financiële kant van je bedrijf. In de praktijk betekent dat dat hij je al je financiële klusjes uit handen kan nemen, zoals het versturen en betalen van facturen, het indienen van de omzetbelasting of kwartaalrapportages maken. Wanneer je al je financiële zaken wilt overdragen, dan komen daar nog een aantal werkzaamheden bij: de jaarlijkse belastingaangifte, eventueel de loonadministratie of het regelen van een accountantsverklaring.

Wanneer schakel je een boekhouder in?

Wanneer je het leuk vindt om je met financiële zaken bezig te houden, dan kun je als kleine zelfstandige veel zelf doen. Maar er komt voor velen een moment, bijvoorbeeld wanneer je bedrijf gaat groeien of wanneer je zaken gaat doen met het buitenland, dat je het niet meer zelf kunt. De regelgeving is omvangrijk en verandert snel. Fouten maken kan grote consequenties hebben. Dan kun je maar beter een goede boekhouder zoeken. Natuurlijk kost het geld om je financiële zaken uit te besteden, maar je krijgt er veel tijd en een rustig gevoel voor terug. En veel boekhouders verdienen zichzelf terug: ze kennen als geen ander alle aftrekposten en subsidiemogelijkheden.

Hoe vind je een goede boekhouder?

Voor de titel boekhouder zijn geen speciale vereisten. Een boekhouder hoeft geen speciale opleiding gevolgd te hebben. Bij het kiezen van een boekhouder is het dus van belang om goed te kijken naar opleiding en ervaring, lidmaatschap van een brancheorganisatie of het dragen van één of meerdere keurmerken. Ervaringen van andere klanten zijn nog het meest waardevol. Vraag eens rond in je kennissenkring of iemand een goede boekhouder weet! Vergelijkingswebsites als Trustoo hebben een breed aanbod aan professionele boekhouders, dus zeker ook de moeite waard om dit te bekijken!

Wanneer je een administratiekantoor inschakelt mag je er vanuit gaan dat het kantoor gekwalificeerde mensen in dienst heeft. Ook dan kan het goed zijn om rond te vragen of het kantoor bekendstaat als professionele partij.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten