GezondheidEen sport kiezen die bij je past

Een sport kiezen die bij je past

Voor ieder lichaam is het hartstikke goed om te bewegen en dus ook om te sporten. Maar als je aan iemand vraagt wat ze op een vrije avond liever níet doen: dan is sporten vaak ook het antwoord. Als men aan sport denkt, is er meestal meteen het beeld van fitness, zwetende mensen en helemaal ‘afgemaakt’ worden. Maar dit is eigenlijk alles behalve het geval. Wanneer je vooral niet wilt fitnessen, betekent dat eigenlijk niet dat de sport niet bij je past, maar vooral dat het beeld dat je hebt niet klopt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel veel andere sporten waar je naar kan kijken, sporten waar je misschien helemaal niet aan zou denken als je het hebt over sporten. Daarom zijn hier een paar tips om te erachter te komen wat voor sport er bij jou past.

Zelfstandigheid

Het is handig om voor jezelf te bepalen waar je van houdt tijdens het sporten. Ben je liever alleen of niet? Je ziet veel dat mensen hier eigenlijk niet bij stilstaan terwijl het zoveel invloed heeft op hoe graag ze gaan sporten of niet. Als je eigenlijk niet de sport doet in de vorm die het meeste bij jou past, is het ook een stuk minder leuk om ook daadwerkelijk de deur uit te gaan. Als je merkt dat je het niet tof vindt om steeds naar de les te gaan, ga dan eens kijken of het beter werkt als je je eigen ritme bepaalt. In dat geval is Fitness loosduinen misschien perfect voor jou. Zo kan je hulp krijgen van begeleiding maar dit is absoluut niet noodzakelijk. Het geeft je de ruimte om zelf aan de slag te gaan en het sporten te leren kennen op je eigen tempo.

Buiten of binnen

En nee, sporten hoeft lang niet altijd binnen! Ook buiten sporten wordt heel veel gedaan, ook al zie je het niet overal. Dit kan een enorm verschil maken in je plezier voor het sporten. Je zal zien dat het buiten sporten heel veel goeds doet met je gemoedstoestand.

Lessen

Als je je niet prettig voelt bij het bepalen van je eigen schema, of van je eigen tijd waarin je wilt sporten, dan kan het ideaal zijn om lessen te volgen. Hierbij kan je ook leunen op degene die les geeft en hoef je niet zelf te bepalen hoe of waar dit plaatsvindt. Voor sommige mensen is dit echt een uitkomst. En dan heb je nog heel veel sporten te kiezen natuurlijk. Vechtsportschool Den Haag biedt heel veel verschillende soorten lessen aan waar je uit kan kiezen.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten