LifestyleEen traktatie maken voor je kind

Een traktatie maken voor je kind

Gaat je kind nog naar de basisschool toe en is hij of zij binnenkort jarig? Dan is het verstandig om eens na te denken over de traktatie die je kind aan zijn of haar klasgenoten gaat geven. Vroeg of laat zal je kind vragen of het mogelijk is om iets te trakteren. Dit is een traditie in Nederland die al tientallen jaren oud is. Wanneer je een traktatie voor je kind gaat maken, is het belangrijk om uniek te zijn en een doelbewuste keuze te maken. Hoe je dat doet, vind je in dit artikel. 

Kies samen met je kind een thema 

Wanneer je samen met je kind of voor je kind een traktatie gaat maken, is het belangrijk voor je kind om naar zijn of haar interesses te kijken. Dit zorgt ervoor dat ook je kind tevreden is over het resultaat. Houdt je kind bijvoorbeeld van Spongebob? Dan kun je ervoor kiezen om samen met je kind prachtige Spongebob cakejes te bakken. Deze cakejes kun je dan ook nog versieren, maar dat kun je ook overlaten aan je kind. Heb je geen inspiratie? Dan kun je altijd inspiratie opdoen door te zoeken op het internet. 

Ga je voor een gezonde traktatie?

De meeste ouders kiezen ervoor om een ongezonde traktatie te maken. Dat mag ook want je kind is natuurlijk jarig, maar het is ongezond voor je kind en zijn of haar klasgenoten. Het is dus zeker verstandig om eens te kijken naar een gezonde traktatie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan verschillende gerechten die gemaakt zijn van groentes en fruit. Natuurlijk kun je een gezonde traktatie ook combineren met een ongezonde traktatie zoals uitdeelzakjes chips.  Helaas zijn er maar weinig ouders die een gezonde traktatie maken voor hun kind, maar als jij dat wel doet dan maak je een doelbewuste keuze en heeft je kind een unieke traktatie.  

Houd rekening met kinderen die allergisch zijn

De meeste klassen op basisscholen zijn zeer groot en kunnen soms wel bestaan uit dertig leerlingen. De kans dat er een kind tussen zit dat een bepaalde traktatie niet kan eten, is dan ook zeer groot. Hier moet je zeker altijd rekening mee houden, want het is niet fijn voor zo’n kind dat hij of zij geen traktatie van food2smile krijgt, terwijl de rest van de klas wel een heerlijke traktatie aan het eten is. Wil je weten of er kinderen in de klas last hebben van allergieën? Dan kun je dit het beste navragen aan de docent/leerkracht.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten