WonenHoe creëer je een tijdloos interieur met vintage meubelbeslag?

Hoe creëer je een tijdloos interieur met vintage meubelbeslag?

Je kent het vast nog wel. De oude keukenla, nachtkast of vintage kast die opa of oma hadden staan in huis. Of de oude grachtenpanden die voorzien zijn van authentieke deuren en klinken. Tegenwoordig is vintage niet weg te denken in ons leven. En dus ook antiek meubelbeslag. Maar waarom zal je, je dan afvragen? Vroeger was het namelijk gebruikelijk de nieuwste trends en meubels op te volgen. Terwijl er nu vaak wordt gekozen voor een combinatie van authentiek en modern.

Vintage geeft een 'royal' sfeer mee

Een veel voorkomende reden waarom mensen voor een vintage look kiezen in het interieur is omdat het een royale look achter laat. Vintage deurgrepen en deurklinken zijn vaak voorzien van een royale look en kleur zoals brons of zilver. In de 18e eeuw waren deze royale uiterlijke dan ook een teken van rijkdom en welvaart binnen de gezinnen. Door het interieur zo veel mogelijk te voorzien van goud of brons lieten gezinnen blijken dat ze het niet slecht hadden. Daarnaast zorgt een vintage product ook voor een mooie uitstraling binnen huis.

Zoeken naar een combinatie van modern en vintage

Tegenwoordig is het gebruikelijk de balans te vinden van modern en vintage. Neem als voorbeeld nieuwgebouwde notarishuizen. Vaak hebben deze nog een vintage uitstraling met de kleine details, zoals vintage deurkloppers, vintage deurbellen. Terwijl het interieur vaak een combinatie is van moderne meubels met vintage details als vintage deurgrepen en deurklinken. Het contrast kan vaak enorm groot zijn tussen een vintage en modern product.

Vintage meubelbeslag en de toekomst: Duurzaamheid

Tot slot helpt een keuze van vintage of tweedehands producten mee aan de duurzaamheid. Het is een van de belangrijkste redenen waarom mensen zo dol zijn op vintage of tweedehands producten. Vintage wordt een nieuw leven ingeblazen. Er worden geen nieuwe grondstoffen verbruikt voor de producten die je in huis neemt. En uiteindelijk belandt het dan ook niet bij het grofvuil. Wat ook erg fijn aan vintage of tweedehands producten is, is dat producten vaak kwalitatief gezien met de jaren lang mee kunnen gaan. En daarnaast zijn vintage of tweedehands producten van goede kwaliteit. 

Als je dan de keus hebt gemaakt vintage of tweedehands producten in huis op te nemen is het zaak de juiste aanbieder te vinden. Het is dan ook belangrijk een aanbieder te vinden die de juiste kwaliteit vintage of tweedehands producten aanbiedt. Jankos.nl biedt een groot assortiment van verschillend vintage meubelbeslag aan, waaronder ook authentieke deurgrepen in authentieke kleuren als brons, donkerbruin, zwart en grijs. 

Vintage meubelbeslag is niet weg te denken in huis. Jankos.nl biedt meubelbeslag aan waaronder: Deurgrepen, scharnieren, meubelknoppen, etc.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten