Vrije TijdWaar moet je op letten bij het verhuren van je woning aan...

Waar moet je op letten bij het verhuren van je woning aan expats?

Je woning verhuren is een mooie mogelijkheid om extra inkomsten te genereren. Deze inkomsten zijn ook nog eens passief; je ziet ze op bepaalde momenten verschijnen en je hoeft hier niets voor te doen. Je moet dan nog wel eerst je woning gaan verhuren. Dit is voor sommige mensen nogal een behoorlijke taak. Het voelt voor hen overweldigend. Het voelt als een enorme opgave. Dit hoeft gelukkig niet zo te zijn. Wij geven je hier in deze blogs tips voor. Na het lezen van deze blog weet jij hoe je huis verhuren aan expats aan gaat pakken. 

Hoe wil je dit doen?

Allereerst moet je gaan bepalen hoe je je woning verhuren gaat aanpakken. Ga je je hele woning verhuren, ga je een kamer verhuren, ga je dit doen voor onbepaalde tijd of voor bepaalde tijd? Is deze bepaalde tijd lang of kort? Dit zijn allemaal vragen die je in overweging moet nemen. Het is niet de meest moeilijke stap, maar wel een belangrijke. 

Financiën

Ook zul je even moeten kijken naar de financiën. Hoeveel ga je vragen voor de woning per maand? Dit zul je moeten bepalen op basis van meerdere factoren. Zo spelen de locatie, de grootte, de voorzieningen en de esthetiek een rol. Het is natuurlijk ook maar wat de gek ervoor geeft, maar je zult wel een redelijke prijs moeten vragen. Daarnaast zul je in overleg moeten gaan met de bank. De bank kan eisen dat, wanneer je je woning gaat verhuren, je je hele hypotheek afbetaalt. Dit is vaak niet het geval, maar het is mogelijk. Ga daarom altijd eerst in overleg en laat merken dat je bereid bent, door je extra inkomsten, flink te gaan aflossen. 

Aan wie ga je verhuren?

Je zult ook moeten betalen aan wie je gaat verhuren. Je hebt al bepaald dat dit expats zijn, maar binnen de expats heb je natuurlijk ook meerdere doelgroepen. Tijdelijke expats, blijvende, rijke, gemiddelde, en ga zo maar door. Dit is belangrijk zodat je weet waar je je op moet richten. 

Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving is niet het minst belangrijke. Zorg dat je precies weet wat op jou en je pand van toepassing is en hoe je hieraan kunt voldoen. Heb je hier moeite mee? Schakel er dan iemand voor in. 

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten