Vrije TijdLeuke weetjes over verschillende soorten drank

Leuke weetjes over verschillende soorten drank

Er zijn heel veel verschillende soorten drank. Je hebt bier, wijn, sterke drank en allemaal andere mixdrankjes. Maar wat weet je nou echt over deze dranken? In dit blog lees je allerlei leuke feitjes over verschillende soorten alcoholische drank bij Drankerij. Zo kom je vast meer te weten over jouw favoriete drank!

Wat is drank eigenlijk?

Drank is een vloeistof die men drinkt. Er zijn allerlei soorten vloeistoffen die je kunt drinken, denk aan water, thee en sap. Maar er zijn ook alcoholische drankjes zoals bier, wijn en likeuren (sterke drank). Wanneer je alcohol drinkt word je daar dronken van. Hoeveel je moet drinken voordat je dronken bent verschilt per persoon.

Bier is een populaire alcoholische drank

Bier is een populaire alcoholische drank die overal ter wereld te vinden is. Bier wordt gemaakt van gerstemout, hop en water. Er zijn heel veel verschillende soorten bier. Zo heb je pilsners, blond bieren, donker bieren en fruitbieren. Bier wordt doorgaans gedronken uit een glas of flesje. In Nederland is Heineken het bekendste biermerk, maar er zijn natuurlijk ook andere lekkere Nederlandse bieren zoals Grolsch en Amstel.

Speciaalbiertjes zijn bieren met een wat hogere alcoholpercentage. Deze bieren worden vaak gedronken in kleine glaasjes. In België zijn er heel veel verschillende soorten speciaalbieren. Een bekend Belgisch bier is Stella Artois, maar ook Leffe en Duvel zijn erg populair.

Een alcoholische drank die gemaakt wordt van druiven

Wijn is een alcoholische drank die gemaakt wordt van druiven. Er zijn rode wijnen, witte wijnen en rosé wijnen. Wijn kan je drinken uit een glas of flesje. Wanneer je een goede fles wijn koopt, kun je deze vaak bewaren tot wel tien jaar. Wijn rijpt namelijk met de jaren en daardoor wordt hij steeds beter.

Natuurwijn is eigenlijk gewoon wijn, maar dan op een duurzamere manier gemaakt. Bij het maken van natuurwijn worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmatige additieven gebruikt. Ook wordt er zo min mogelijk suiker toegevoegd aan de wijn. Natuurwijn is dus eigenlijk heel erg gezond!

Drank met een hoog percentage alcohol

Sterke drank is alcoholische drank met een hoog percentage alcohol. Voorbeelden hiervan zijn whisky, rum en jenever. Sterke drank wordt meestal gedronken met iets anders, zoals water of cola. Dit noem je dan een mixdrankje. Een bekende whiskymerk is Jack Daniels, maar er zijn natuurlijk ook veel andere lekkere merken.

Verschillende soorten mixdrankjes

Als je iets anders wilt drinken dan bier of wijn, kun je ook kiezen voor een mixdrankje. Er zijn heel veel verschillende soorten mixdrankjes. Zo heb je bundaberg cola met rum, whisky met soda en wijn met sinaasappelsap. Welke is jouw favoriet?

Dit waren allemaal leuke feitjes over verschillende soorten alcoholische drank. Weet jij nog meer interessante feitjes over bier, wijn of sterke drank? Laat het ons dan weten in de comments! Cheers!

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten