Vrije TijdGa je een verre reis maken? Dit moet je regelen

Ga je een verre reis maken? Dit moet je regelen

Heb je een verre reis geboekt, bijvoorbeeld naar Azië, Afrika of Australië? Dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Door je goed voor te bereiden en hier op tijd mee te beginnen voorkom je niet alleen last minute stress, maar ook problemen tijdens je reis. Om je hier een handje bij te helpen, zijn in dit blog de belangrijkste tips en benodigdheden bij het maken voor een verre reis verzameld. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en kun je met een gerust hart op reis.

Dit moet je doen voordat je op reis gaat

Voordat je jouw droomreis gaat maken, zijn er een aantal dingen die je alvast moet regelen. 

  1. Het regelen van een visum

Voor veel landen buiten Europa is het nodig om een visum aan te vragen voordat je het land als toerist kunt bezoeken. Ga je bijvoorbeeld Thailand bezoeken? Dan moet je een e-visum Thailand aanvragen. Ook voor veel andere landen is het nodig om een visum aan te vragen. Niet alleen in Azië, maar ook in Amerika en Australië heb je een toeristenvisum nodig. In Afrikaanse landen is een visum als toerist ook vaak een vereiste, ga je bijvoorbeeld een land als Marokko of Nigeria bezoeken? Ook dan moet je een Marokko of Nigeria visum aanvragen. De verwerkingstijd van een visumaanvraag en de vereiste documentatie verschillen enorm per land, dus begin op tijd met regelen van je visum om vervelende verrassingen te voorkomen. 

  1. Denk aan je reisverzekering

Voor een visumaanvraag van een bezoek aan een ver land is het vaak nodig dat je een Engelstalige verklaring van je zorg- of reisverzekering aanlevert waarin staat dat zij jouw kosten dekken wanneer je bijvoorbeeld ziek wordt en zorg nodig hebt. Niet alleen voor de visumaanvraag is je verzekering nodig. Het is ook erg belangrijk om zeker te weten dat je gedekt bent als je tijdens je reis zorg of hulp nodig hebt en hier onverwachte kosten bij komen kijken. Sluit dus altijd een goede reisverzekering af.

  1. Zorg dat je overal kunt betalen

Heb je een Nederlandse pinpas? Dan kun je hier niet overal mee betalen. Zorg er dan ook voor dat je de bankpas omzet naar een internationale pas en neem ook een creditcard en voldoende contant geld mee. 

  1. Denk aan je vaccinaties

Voor veel verre reizen worden verschillende vaccinaties verplicht of aanbevolen. Lees je hier tijdig over in en zorg dat je de juiste vaccinaties hebt om het land in te kunnen reizen om problemen te voorkomen.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten