Vrije TijdRacletten in Nederland

Racletten in Nederland

Je bent op wintersport geweest in Zwitserland en bij een restaurant midden in de bergen heb je heerlijk geluncht. Vaak denk je nog terug aan die lunch en zoekt al uit wanneer je eindelijk weer naar Zwitserland kan om weer van die fantastische Raclette kaas te eten. Goed nieuws voor jou. Je hoeft helemaal niet naar Zwitserland om Raclette kaas te eten. Het is misschien in Zwitserland nog lekkerder, omdat je daar tussen de bergen zit en tijdens het eten van het uitzicht kan genieten. Maar ook hier in Nederland kan je gewoon smullen van de Raclette kaas en is kan je deze kaas kopen.

Oorsprong kaas

Zoals je ondertussen misschien al doorhad komt Raclette uit Zwitserland. Die Zwitsers weten zich wel raad met kaas, want ook kaasfondue is een nationaal gerecht daar. Het woord Raclette komt uit het frans en betekent schaven of schrapen. En je raadt het misschien al, dat is wat je doet met deze kaas. Je kan deze kaas in combinatie met verschillende dingen eten. Onder andere met aardappels, augurken, zilveruien, maar ook met bloemkool of broccoli.

We begrijpen het. Ondertussen heb je een beetje trek gekregen hiervan. Voordat je aan de gesmolten kaas kan beginnen, heb je eerst een Raclette apparaat nodig om de kaas op te bevestigen en op te warmen. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt er eentje kopen om in je eentje of met zijn tweeën te racletten. Maar voor de grotere trek kan je ook apparaten komen waar je een kwart of een halve kaas op doet.  Het werkt heel simpel. Je klemt de kaas vast in het apparaat. Boven de kaas hangt een verwarmingselement. Door het verwarmingselement smelt de kaas. Als de kaas gesmolten is, kan je het de kaas schuin houden en de kaas eraf schrapen.

Goede kaas

Je hebt niet alleen het apparaat nodig, maar ook een goede kaas om te racletten. Gruyère, raclette en Emmentaler zijn de perfecte kazen om mee te racletten. Het is belangrijk dat er geen warme draden ontstaan als de kaas smelt en dat is niet het geval met deze kazen. Raclette kaas kopen? Dat kan zeker voor een hele gezellige avond.

Nu je alles over racletten weet, houdt niets je meer tegen om een gezellige avond te creëren met je vrienden en te doen alsof je in Zwitserland zit. Maar eerlijk is eerlijk, er gaat niks boven racletten in de bergen met een prachtig uitzicht.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten