WonenWil je een schuifdeur in je woning (laten) plaatsen? Dit moet je...

Wil je een schuifdeur in je woning (laten) plaatsen? Dit moet je weten

Wil je wat ruimte besparen in huis en daarom een schuifdeur in plaats van een reguliere deur in je woning (laten) plaatsen? Of wil je je interieur een stoerdere uitstraling geven en overweeg je daarom een schuifdeur in huis te (laten) plaatsen? Het is in beide gevallen niet vreemd dat je hieraan denkt, want schuifdeuren hebben ontzettend veel voordelen ten opzichte van reguliere deuren. Zo besparen ze ruimte, zijn ze eenvoudig te openen, heb je geen last meer van klapperende deuren bij tocht en kun je schuifdeuren voor veel verschillende zaken gebruiken. Er zijn echter veel verschillende soorten en maten schuifdeuren op de markt, waardoor het lastig kan zijn om de juiste deur te vinden die perfect past binnen je interieur. Om je hierbij op weg te helpen is in dit blog alles beschreven wat je moet weten voordat je een schuifdeur gaat kopen. Lees je mee?

 

De verschillende soorten schuifdeuren

Er zijn verschillende soorten schuifdeuren op de markt, ieder van verschillende materialen. Deze materialen bepalen de uitstraling van de schuifdeur. Zo kun je kiezen voor een houten schuifdeur en zo de woning een meer authentieke of klassieke look geven, maar je kunt ook voor een schuifdeur van glas kiezen voor een meer moderne uitstraling. Ook kun je verschillende materialen met elkaar combineren, door bijvoorbeeld te kiezen voor een houten schuifdeur met stalen schuifdeursystemen. Kies dan ook bewust het materiaal en de kleur van je nieuwe schuifdeur uit om zo je interieur er helemaal mee af te maken.

De verschillende schuifdeursystemen

Niet alleen zijn er veel verschillende soorten schuifdeuren beschikbaar, ook op het gebied van schuifdeursystemen is er een zeer breed aanbod. Hieronder worden de meest voorkomende schuifdeursystemen toegelicht, zo kun jij kiezen voor het schuifdeursysteem dat perfect past bij je woning en wensen:

 

  1. Hangend systeem

Hangende schuifdeursystemen zijn de meest gekozen schuifdeursystemen. Dit systeem werkt met een rails die bevestigd wordt bovenaan de deur. 

 

  1. Onzichtbaar systeem

Het is ook mogelijk om het schuifdeursysteem onzichtbaar te laten plaatsen. Dit kun je doen door de rails achteraan bovenop de deur te laten verwerken. Vervolgens kun je op de muur een plaat laten plaatsen waarop de loopwielen zich bevinden

  1. Wandsysteem 

Het wandsysteem is het beste systeem als je kiest voor een schuifdeur met als doel hier ruimte mee te besparen. Met een wandsysteem verwerk je namelijk de schuifdeur in de muur. Hierdoor komt de schuifdeur niet voor of achter je muur als je de deur opent, maar komt deze tussen de muur terecht.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten