WonenZo kies je de mooiste raambekleding voor jouw woning

Zo kies je de mooiste raambekleding voor jouw woning

Of je nu een echte avonturier of juist meer een huismus bent, een thuis is voor iedereen belangrijk. Thuis is de plek waar je je echte jij kunt zijn. De plek waar je komt na een lange dag werken, je comfortabele outfit aantrekt en op de bank ploft. Maar thuis is niet alleen de plek waar je slaapt en ontspant. Sinds twee jaar heeft thuis er een heleboel functies bijgekregen, zoals die van een klaslokaal, kantoor, restaurant en sportschool. Daarom is het juist nu des te meer van belang om van je woning een echt thuis te maken, en dat doe je met raambekleding. Raambekleding is ontzettend belangrijk voor de uitstraling in huis en heeft dan ook grote invloed op de sfeer. Omdat er verschillende soorten raambekleding zijn met ieder zijn eigen eigenschappen, lees je in dit artikel meer over drie populaire soorten: plisségordijnen, verticale lamellen en rolgordijnen.

Plisségordijnen

Een veelbesproken variant die erg gewenst is voor het raam is het plisségordijn. Omdat plisségordijnen geschikt zijn voor ieder raamtype kun je hier alle kanten mee op. Van een standaard raam tot een plafondraam en zelfs voor lichtkoepels en de veranda kun je voor plisségordijnen kiezen. Als eerst is er keuze uit standaard plissés met één laag stof of honingraat plissés met een dubbele laag stof. Daarnaast kun je de gordijnen handmatig bedienen, met een koord of elektrisch. Voor de opening wordt vaak gekozen voor top down bottom up. Dit zijn plissés die zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven zijn te openen. Zo bepaal je zelf de lichtinval en mate van privacy, ideaal dus voor iedere setting.

Verticale lamellen

Verticale lamellen hebben hun comeback gemaakt en worden opnieuw veel gekozen als raambekleding. Iedereen is wel bekend met de klassieke kunststof lamellen, gemaakt van PVC, maar tegenwoordig kun je veel meer kanten op met lamellen. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor exemplaren gemaakt van aluminium of de lamellen laten stofferen. Bedek hoge ramen, brede ramen en ramen met een schuine zijde zonder problemen met verticale lamellen en geniet van een klassieke uitstraling in huis.

Rolgordijnen

Minimalistisch, stijlvol én makkelijk in gebruik, een fijn rolgordijn stelt nooit teleur. In vrijwel ieder interieur komen rolgordijnen goed tot hun recht, mede omdat er verschillende soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Een verduisterend rolgordijn is de beste optie voor in de slaapkamer. De stof is voorzien van een coating die een verduisterende werking heeft. Dit draagt dus bij aan een betere nachtrust. Lichtdoorlatende rolgordijnen komen juist meer van pas wanneer je natuurlijk licht naar binnen wilt laten komen en toch wilt genieten van privacy. Ideaal voor de woonkamer of werkkamer. Wil je fel licht buiten houden maar geen contact met de buitenwereld verliezen, ga dan voor transparante rolgordijnen. Deze zijn bedoelt om een warme lichtinval door te laten en extra sfeer aan je woning te brengen.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten