WonenHeb je vloercoating nodig?

Heb je vloercoating nodig?

Een vloercoating wordt steeds vaker aangebracht. Zeker niet iedereen ziet hier het nu van in. Een vloercoating kan op heel wat verschillende vloeren aangebracht worden. Daarom is het belangrijk om te kijken of het voor jouw vloer misschien ook een idee is om te doen op de werkvloer. Op die manier kunnen er veel voordelen aan een coating zitten. De voordelen kunnen verschil maken in de levensduur van je vloer en daarom is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Naadloos door de vloercoating

Een coating voor op een vloer wordt met epoxy resin gedaan. De epoxy resin zorgt ervoor at de naad in de vloer verdwijnt. Op die manier heb je geen last van viezigheid op je vloer. Uiteraard kun je de vloer steeds blijven schoonmaken, maar er zal altijd vuil achter blijven in de naden. Door er epoxy resin overheen te doen, zal je geen naden in je vloer hebben. Dit is een erg groot voordeel voor het schoonmaken van je vloer. Een vloer schoonmaken kan veel tijd kosten, maar bij een goede coating heb je hier amper last van.

Omdat de vloercoating ervoor zorgt dat er geen naden aanwezig zijn, is de vloer onderhoudsarm. De vloer hoeft niet zo vaak schoon gemaakt te worden. Daarnaast wordt de ondervloer dan een heel stuk beter beschermt. Zo kun je krassen voorkomen of kleurverandering voorkomen. Het komt vaak voor dat de kleuren van een vloer door de jaren heen veranderen. Dit voorkom je door middel van een goede coating.

Minder gevaar

Door de coating heb je minder gevaar. We hebben het dan over slipgevaar. Wanneer je een coating aanbrengt, zal het slipgevaar verminderen. Je kan hierdoor je makkelijker voortbewegen, zonder bang te zijn dat je eventueel zal kunnen gaan vallen. Uiteraard zitten er ook andere gevaren bij een vloer die makkelijk slipt. Zo kun je daardoor krassen krijgen of een vervelende vlekken. Dit zal bij een vloer coating niet zo snel het geval zijn.

Er zijn heel wat verschillende epoxy vloercoatingen waar je uit zal kunnen kiezen. Zo je zelfs kiezen voor een coating kiezen die je beschermt tegen statisch ontlading. Er zijn heel wat gevaren of ongemakken die verholpen kunnen worden door de juiste coating te gebruiken. Op die manier voorkom je dat je medewerkers de vloer eventueel niet als fijn ervaren. Het is namelijk de bedoeling dat de werkvloer als een fijne ervaring moet voldoen. In vele bedrijven gaat dit nog wel eens mis.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten