ZakelijkAlles voor het perfecte kantoor

Alles voor het perfecte kantoor

Door de crisis die ons de afgelopen jaren geteisterd heeft, zijn we gewend geraakt aan het werken in eigen huis. Maar het is dan wel zo fijn om een eigen kantoorruimte in huis te hebben. In deze blog vertel ik je over de ideale kantoorruimte. Hopelijk helpt het je om jouw kantoorruimte in te richten. Lees je mee?

Ruimte voor alle documenten

Want naast een computer en een bureau, zijn er nog meer dingen die een plekje nodig hebben in het kantoor. Allereerst moet het een veilige ruimte zijn waar je alle belangrijke documenten voor je werk in op kan bergen. Denk hierbij aan een goede laptop met genoeg opslag, maar denk ook bijvoorbeeld aan boekenkasten waar je mappen en andere documenten die fysiek zijn in kwijt kunt. Daarnaast is het prettig als het een kast is die dicht kan, omdat dit de ruimte opgeruimd laat lijken.

Een inspirerende werkomgeving

Afhankelijk van het soort werk dat je doet, heb je vaak ook behoefte aan een werkomgeving die je inspireert. Wanneer je bijvoorbeeld met je handen werkt, zal een tekentafel of een handwerktafel een absolute must zijn voor een jouw kantoorruimte. Maar de inspiratie kan hem ook zitten in de manier waarop je de ruimte aankleedt. Let er echter wel op dat je niet te veel decoratie toevoegt, anders gaat het afleidend werken.

Gezond aan het werk

Het is tegenwoordig ook heel erg belangrijk om gezond te blijven terwijl je in het kantoor aan het werk bent. Dat is steeds meer een hype, die heel logisch is aangezien we veel meer zitten dan ooit. Denk daarom bijvoorbeeld aan een staand bureau, oftewel een hoog bureau waardoor je geen stoel nodig hebt om bij de computer te gaan zitten. Of denk aan een loopband inklapbaar voor in je kantoor. Wanneer je een staand bureau hebt kun je een loopband eronder schuiven en zo wandelend gaan werken als het ware. Iets wat ervoor zorgt dat je iedere dag je dagelijkse hoeveelheid beweging krijgt. Deze loopbanden zijn enorm handig omdat je ze ook weer zo uit de weg zet.

Plek om te ontspannen

Uiteindelijk moet je kantoor ook een plek zijn waar je je zowel kan inspannen als ontspannen. Zeker wanneer je in gesprek gaat met een klant in je kantoorruimte, is het belangrijk dat jullie hier allebei kunnen ontspannen. Zorg daarom voor fijne stoelen waarin je kan gaan zitten voor een gesprek of waar jezelf in neer ploft om documenten te bestuderen. Op die manier maak je werken comfortabel en leuk.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten