AlgemeenDit moet je zien op een Franse roadtrip!

Dit moet je zien op een Franse roadtrip!

De meeste mensen gaan op vakantie naar één plek. Ze keren deze stad binnenstebuiten en hebben na een week alles gezien. Voor sommige mensen is dit perfect, maar anderen houden ervan om meer te zien. In dit geval is een roadtrip de perfecte keuze! Lijkt dit jou wel wat, dan stellen we je in deze blog voor aan een route die jij door Frankrijk kan rijden. Laat je inspireren!

1. Parijs

Laten we beginnen met de meest toeristische attractie die Frankrijk te bieden heeft: Parijs. Deze hoofdstad ziet jaarlijks miljoenen toeristen, maar dit betekent niet dat jij het moet overslaan. Parijs zit namelijk vol met alles wat je nodig hebt in een stad waar je twee of drie dagen verblijft. Daarnaast is het een perfect starterspunt, aangezien je vanaf Parijs alle kanten op kunt en het te berijden is in een dag vanuit Nederland. Ga jij naar het Louvre of ga je picknicken bij de Eiffeltoren?

2. Parijs -> Biarritz

Het is even rijden, maar daarna kun je ook uitrusten. De rit van Parijs naar Biarritz is zo’n 4,5 uur, waarin je bijna heel Frankrijk al oversteekt. De uitkomst: de mooiste strandplaats die Frankrijk te bieden heeft. Je bent niet de enige die dit weet, maar geef toe: een beetje toerisme aan een strand is eigenlijk juist wel gezellig, toch? Hou je van een uitdaging, dan is Biarritz de perfecte plek om te leren surfen, maar gewoon ontspannen aan het strand kan natuurlijk ook.

3. Biarritz -> Toulouse

We gaan weer terug naar de stad, maar eentje die bij Nederlanders nog niet heel populair is. Doordat Toulouse redelijk onder de radar blijft, is het een enorm leuke stad om te bezoeken. Deze studentenstad heeft de ontspannen sfeer die studenten meebrengen, maar staat ook vol met prachtige architectuur. Perfect om een dagje te verblijven en daarna weer door te rijden!

4. Toulouse -> Cannes

Hou jij van films, dan kan je op je roadtrip Cannes niet overslaan. Jaarlijks wordt hier het grootste filmfestival ter wereld georganiseerd, wat je door de hele stad merkt. Ook buiten deze periode om is Cannes een geweldige plaats, waar je zowel aan het strand kan liggen als kunt genieten van interessante architectuur en lekkere restaurantjes. Net als Toulouse raden we aan hier niet te lang te blijven, maar ook snel weer door te gaan.

5. Cannes -> Annecy

Na dagenlang rondlopen door Toulouse en Cannes is het tijd om even weer terug te ontspannen. Er is geen betere plek om dit te doen dan Annecy. Dit plaatsje is al wel veroverd door de Nederlanders, maar om alle goede redenen. Je geniet hier van een prachtig meer in een berglandschap, waardoor je je ogen uitkijkt. Waag jij een rondje paragliden?

6. Annecy -> Straatsburg

De laatste stop van je Franse roadtrip voordat je naar huis gaat: Straatsburg. Dit is een vrij multiculturele stad, omdat het erg dichtbij de grens met Duitsland ligt. Dit merk je ook gelijk in de stad zelf, waar je veel architectuur tegenkomt die van origine niet uit Frankrijk komt. Precies om deze reden is het ook aan te raden voor jouw roadtrip, omdat je in Straatsburg gegarandeerd wat anders ziet dan je voorheen hebt gezien.

Reis veilig!

Voordat jij je roadtrip begint, raden we aan een goede autoverzekering af te sluiten. Wil jij zeker weten dat je niet te veel betaalt, dan is je autoverzekering berekenen bij InShared een goede keuze, zodat je zo voordelig mogelijk reist. Fijne vakantie!

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten