WonenVoordelen van isolatie in je woning

Voordelen van isolatie in je woning

De gasprijzen zijn enorm gestegen en blijven maar stijgen. Hierdoor gaan we steeds meer letten op ons gasgebruik. Een grote gasverbruiker in ons huis is vaak de centrale verwarming. Vooral in de winter wordt er veel gas verbruikt om het huis op de gewenste temperatuur te krijgen. We komen namelijk graag na een lange dag werken in een warm huis thuis. Niets is namelijk zo fijn als thuiskomen in een warm huis. Maar om ons huis te verwarmen en op temperatuur te houden is er vaak wel meer gas nodig. Een manier om ervoor te zorgen dat we het gasverbruik verlagen is met behulp van isolatie. Door gasverbruik te verminderen draag je ook bij aan een beter milieu en dit is ook beter voor de portemonnee.

Isolatie plaatsen in huis

Door ons huis te isoleren blijft de warmte langer in huis en raakt het huis hierdoor zijn warmte minder snel kwijt. Dit zorgt ervoor dat het huis langer op temperatuur blijft en minder gas hoeft te gebruiken. In huis zijn er veel plekken en manieren om te isoleren. Allereerst verliest het huis vaak veel warmte via de ramen. Dit zijn namelijk de dunste scheidingswanden met de buitenlucht. Het is daarom belangrijk om minimaal dubbelglas bij alle ramen te hebben. Er is zelfs een driedubbel glas, ook wel bekent als HR+++ glas. Tussen de lagen glas zit namelijk een laag lucht. Dit zorgt voor een isolerende werking. Verder verliezen woningen ook veel warmte aan de vloer- en kruipruimtes. Vroeger werden er veel huizen met kruipruimtes gemaakt. Deze ruimtes bevinden zich onder de woningen en zijn vaak erg koud. Er bevindt hier veel koude lucht waardoor soms de warmte van het huis wordt afgegeven aan deze kruipruimtes. Daarom kan kruipisolatie of vloerisolatie ook een goede optie zijn om gasverbruik te verminderen. Over vloerisolatie volgt later meer. Naast dat warmte kan verdwijnen aan de onderkant van de woning kan dit ook aan de bovenkant van de woning, bij de zolders en het dak. Dit is misschien wel een van de plekken waar het meeste verlies van warmte plaatsvindt. Daarom is dak- en zolderisolatie erg belangrijk om het gasverbruik zo laag mogelijk te houden. Verder is er ook nog muurisolatie om zo min mogelijk warmte af te geven aan de buitenlucht. In een rijtjeshuis is dit minder van belang, omdat je ook van je buren warmte krijgt via de muren. 

Vloerisolatie 

Vloeren verliezen voornamelijk hun warmte door uitstraling naar koudere kruipruimtes of muren. Maar door vloerisolatie aan te schaffen wordt deze warmtestraling tot vrijwel nul gereduceerd. Er zijn veel verschillende manieren van het isoleren van vloeren. Bij Tonzon hebben ze thermoskussens, een soort luchtzakken van Tonzon folie, die onder de vloer worden aangebracht. Door dit systeem kan de vloer geen warmte meer naar de kruipruimte uitstralen. Daarnaast wordt de lucht in de zakken opgewarmd en blijft de warmte dichtbij de vloer. Het resultaat van Tonzon vloerisolatie is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft. Bovendien is Tonzon ook toepasbaar bij bijna elke vloer, zelfs bij vloeren die al geïsoleerd zijn die worden dan nog warmer en zuiniger door ze extra te isoleren met thermoskussens.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten