ZakelijkDit zijn de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een nieuwe heftruck 

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een nieuwe heftruck 

Heb je een bedrijf met een magazijn en wil je voor het eerst een heftruck aanschaffen om te gebruiken in het magazijn? Dan is het belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten voordat je tot de aanschaf van je nieuwe heftruck overgaat. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten heftrucks en een aantal belangrijke eisen op het gebied van veiligheid waar een heftruck aan moet voldoen. Je mag niet zomaar ieder type heftruck gebruiken in ieder soort magazijn. Voorkom daarom een miskoop en lees hieronder wat de belangrijkste aandachtspunten zijn bij de aankoop van een nieuwe heftruck.

De verschillende typen heftrucks 

Er zijn veel verschillende typen heftrucks, elk met hun eigen functies. Afhankelijk van het magazijn en de precieze werkzaamheden waar je de heftruck voor in wil zetten, kun je kiezen uit vorkheftrucks, hoogbouwtrucks, stapelaars, reachtrucks en orderpicktrucks.

Het gebruik van de heftruck: binnen of buiten

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt welk type heftruck je nodig hebt voor de manier waarop je de heftruck wil gebruiken, kun je gaan kijken naar de volgende stap: het kiezen van de aandrijving en de afmetingen van de heftruck. Hierbij is belangrijk dat je eerst voor jezelf nagaat of je de heftruck binnen of buiten wil gebruiken.

Heftrucks voor binnen

Wil je de heftruck alleen in het magazijn gaan gebruiken? Dan zijn elektrische heftrucks voor jou waarschijnlijk de beste optie. Deze heftrucks produceren geen uitlaatgassen en mogen daarom gebruikt worden in ruimtes met weinig ventilatie, zoals een magazijn. Ook is dit type heftruck toegestaan voor gebruik in bedrijven die aan voedselverwerking doen. Een LPG heftruck mag ook in een magazijn gebruikt worden, maar doordat de heftruck uitlaatgassen produceert mag deze alleen gebruikt worden in ruimtes met voldoende ventilatie en kan deze niet gebruikt worden in bedrijven die aan voedselverwerking doen. 

 

Let op dat je nagaat hoe breed en hoe hoog de gangpaden zijn waar de heftruck doorheen moet kunnen rijden. Meet deze doorgangen allemaal op en zorg ervoor dat jouw nieuwe heftruck hier gemakkelijk doorheen kan bewegen. 

 

Heftrucks voor buiten

Ga je de heftruck vooral buiten gebruiken? Kies dan voor een diesel heftruck. Diesel heftrucks hebben krachtige motoren en kunnen daarom goed over lastig begaanbare terreinen navigeren. Ook bergopwaarts rijden is voor een diesel heftruck geen probleem. Ook een LPG heftruck is geschikt voor buitengebruik. De heftruck heeft een goede snelheid, maar heeft een minder krachtige motor en komt daarom lastiger een heuvel op.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten