WonenHoe kun je het hele jaar door planten kweken in je eigen...

Hoe kun je het hele jaar door planten kweken in je eigen tuin?

Er zijn veel Nederlanders die een eigen tuin hebben. Zeker als je in een dorp woont is de kans vrij groot dat je over een eigen tuin beschikt. Dat is fijn aangezien je in je tuin alles kunt doen wat je wilt. Dit is echt een soort verlengde van je eigen huis. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over wat je allemaal met de tuin wilt gaan doen. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld fijn om hun tuin zo in te richten dat het wel één groot terras lijkt. Dat zorgt er dan namelijk voor dat je met lekker veel mensen in je eigen tuin kunt genieten van het mooie weer. 

 

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een tuinhuisje of overkapping in je tuin te laten plaatsen zodat je ook droog kunt zitten wanneer het weer minder goed is. Dat is een zeer prettige oplossing voor mensen die liever buiten zitten dan binnen. Zij kunnen immers ook bij flinke neerslag nog lekker in de tuin gaan zitten als zij dat willen. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over wat je met je tuin doet. Het is per persoon erg verschillend op welke manier zij een tuin het liefst gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook mensen die minder vaak in de tuin zitten, maar het wel leuk vinden om zelf planten te kweken. 

Planten kweken in je tuin

Het is niet gek dat de tuin door zo veel mensen gebruikt wordt als plek om planten te kweken. Dit is immers de meest geschikte plek waar je als Nederlander toegang tot kunt hebben. Je hoeft namelijk alleen maar eventjes je achterdeur uit te lopen en je staat bij je planten. Wel is het van belang dat je er goed bij stil staat dat niet iedere plant het even goed doet in Nederland. Dat komt natuurlijk door het klimaat. In de zomer doen de meeste planten het nog prima, maar wanneer het kouder en donkerder begint te worden, is het voor de meeste planten te laat. 

Een kas bouwen

Als je het leuk vindt om planten te kweken in je tuin, maar je vindt het vervelend dat veel planten dood gaan door het klimaat, is het misschien een goed idee om een kas te plaatsen. Een kas kan er namelijk voor zorgen dat je planten ook wanneer het buiten koud is, lekker warm gehouden worden. Dit zorgt ervoor dat de planten het allemaal overleven en je het hele jaar door mooie planten kunt kweken. Wel heb je hier kasmaterialen voor nodig. Deze kun je onder andere kopen bij HT Greenhouses.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten