ZakelijkHoe moet je TIG lassen?

Hoe moet je TIG lassen?

In de machinebouw wordt veel gebruik gemaakt van lassen. Echter kan niet zomaar elke vorm van lassen gebruikt worden. Dit komt omdat het normale lassen niet altijd voor de beste kwaliteit zorgt. Hierom is het in sommige gevallen nodig om gebruik te maken van het TIG lassen. In de machinebouw kom je hier vaak niet omheen. Om je meer informatie over TIG te verstrekken, zullen we hieronder kort stilstaan bij dit onderwerp.

Wat is TIG lassen?

Bij machinebouw krijg je veel te maken met TIG lassen. TIG lassen is een specifieke vorm van lassen. Het is eigenlijk de beste manier om te lassen. Dit komt omdat je hierbij de mooiste afwerking kunt verkrijgen. Echter houdt dit ook in dat er een aantal eisen zitten aan het lassen op deze manier. Dit komt omdat je nooit zomaar TIG kunt lassen.

Als je TIG wilt lassen, is het nodig om hier eerst de juiste opleiding voor te hebben. Om als TIG lasser geïdentificeerd te worden, moet je aan veel eisen voldoen. Hierdoor is TIG laswerk eigenlijk altijd van de beste kwaliteit. Anders mag er helemaal geen gebruik gemaakt worden van deze apparatuur.

TIG lassen werkt door middel van een elektrode. De elektrode die gebruikt wordt bij TIG lassen wordt gemaakt van wolfraam. Rondom deze elektrode stroomt een gas zoals Helium of Argon. Deze gassen zorgen er eigenlijk voor het dat TIG lassen duurder is dan het normale lassen. Echter zijn er meer voordelen dan nadelen aan het TIG lassen.

De voordelen van TIG lassen

Er zitten een aantal belangrijke voordelen aan het TIG lassen. Als eerste is het een belangrijk proces die gedaan wordt. Hierdoor is het ook een gecontroleerd proces. Omdat alleen mensen die hiervoor geleerd hebben mogen TIG lassen, weet je zeker dat het op de juiste manier gedaan wordt. De kans dat er fouten gemaakt zullen worden, is dan ook niet al te groot. Dit is iets wat voor veel mensen erg belangrijk is als het gaat om laswerk.

Een ander voordeel is dat het een erg schoon proces is. Dit houdt in dat er eigenlijk geen lasspetters of slak vorming gevonden kan worden na het TIG lassen. Omdat het zo gecontroleerd gedaan wordt, is er niet zoveel te zien van het laswerk zelf. Een ander voordeel hiervan is dat er nauwelijks oxidatie plaats kan vinden na het TIG lassen. Op die manier is de kans niet erg groot dat het gelaste werk gaat roesten na het lassen.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten