ZakelijkEen thuisbaan vinden, wat zijn de mogelijkheden?

Een thuisbaan vinden, wat zijn de mogelijkheden?

Door de corona crisis zijn steeds meer mensen thuis gaan werken om besmettingen te voorkomen. Dit heeft de ogen van werkgevers en bedrijven geopend want ze merken dat werknemers vrijwel altijd goede prestaties blijven leveren. Hierdoor kunnen bedrijven enorm veel kosten besparen op het huren van een kantoor. Dit heeft ervoor gezorgd dat er duizenden vacatures openstaan voor mensen die vanuit huis willen werken. Hier kan je vinden wat de mogelijkheden zijn als je vanuit huis wilt werken. 

Klantenservice medewerker

Als klantenservice medewerker help jij klanten met vragen over de diensten of producten. Dit is een baan die prima vanuit huis te volgen is. In de meeste gevallen krijg je spullen om mee te werken zoals een laptop en een headset van het bedrijf waar je voor aan de slag gaat. Online heb je dagelijks contact met je supervisors en collega’s. Bij veel callcenters kan je ervoor kiezen om outbound of inbound te gaan bellen. Als je op de afdeling inbound customer contact center terecht komt, dan krijg je telefoontjes binnen die je moet beantwoorden. Dit zijn de opdrachten die je meestal moet uitvoeren als klantenservice medewerker. Wanneer je juist naar klanten gaat bellen, dan wordt er gesproken over outbound oftewel uitgaand. Dit wordt meestal gedaan door een salesafdeling om producten te verkopen aan klanten zoals particulieren en ondernemingen. 

Administratief medewerker

Ook als je een diploma administratief medewerker op zak hebt kun je prima vanuit huis werken voor verschillende organisaties. Als je als administratief medewerkers aan de slag gaat dan ga je vooral werken aan de administratie van een onderneming of organisatie. Dit houd in dat je inkomende en uitgaande informatie op de juiste manier verwerkt en een deel van de boekhouding in orde maakt voor de manager op de financiële afdeling. Je hoeft verder geen telefoontjes te plegen zoals een outbound call center want dat wordt overgelaten aan de klantenservice afdeling. Je belt wel vaak maar dat is meer met je collega's en managers.  Dit is een goedbetaalde baan en een uitstekende eerste stap als jij net je diploma hebt gehaald. 

Nadelen van thuiswerken

Het werken vanuit huis kent ook enkele nadelen en dat is zeker iets om rekening mee te houden als je opzoek bent naar een baan. Thuiswerken kan saai zijn en je kan een eenzaam gevoel krijgen want je hebt eigenlijk alleen digitaal contact met je collega’s en dat is niet erg prettig als je liever sociale contacten hebt. Ook kan je snel afgeleid worden door zaken in je huis zoals kleine kinderen of een bezorger die telkens voor de deur staat. Sommige mensen worden ook minder productief maar dat verschilt per persoon. 

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten