WonenJe tuin verbouwen? Hier moet je op letten!

Je tuin verbouwen? Hier moet je op letten!

Een tuin is een plek waar je vrienden en familie kunt ontvangen, je kunt ontspannen in de natuur en soms zelfs je eigen groente en fruit kunt oogsten. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen hun tuin willen verbouwen tot een plek die optimaal aan hun wensen voldoet. Maar waar moet je beginnen als je je tuin wilt verbouwen?

Inspiratie opdoen

Voordat je aan de slag gaat met het verbouwen van je tuin, is het belangrijk dat je weet wat je precies wilt. Ga dus eerst op pad om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Kijk naar andere tuinen, bezoek tuincentra of ga online op zoek naar inspiratie. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van hoe je tuin eruit moet komen te zien voordat je aan de slag gaat.

De tuin uitgraven

Zodra je weet hoe je tuin eruit moet komen te zien, is het tijd om de tuin uit te graven. Dit kan je bijvoorbeeld doen wanneer je een verhoging in de tuin wilt. Denk hierbij aan een terras. Het is belangrijk (en zelfs verplicht) om hiervan een klic melding te maken, dit zorgt er namelijk voor dat je precies weet waar bepaalde leidingen lopen. Een klic melding doen kan gemakkelijk online.

Een water element toevoegen

Naast het uitgraven van de tuin, kun je er ook voor kiezen om een water element toe te voegen. Dit kan een vijver of een fontein zijn, maar ook een tuinslang met spuit kan een mooi effect geven. Het is belangrijk om te bedenken wat voor water element je wilt, want dit kan namelijk grote gevolgen hebben voor de rest van je tuin.

Het inrichten van de tuin

Als je tuin een verbouwd is, is het tijd om hem in te richten. Kies bijvoorbeeld voor mooie tuinmeubels, een terras of een overkapping. Op die manier kun je optimaal genieten van je tuin en de natuur. Wanneer je weet wat je met je tuin wilt bereiken, kun je beter bepalen welke inrichting het beste bij je past. Rustige tuinen zijn vaak ingedeeld met rustige kleuren en vormen. Beplanting speelt hierbij vaak een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan lavendel of een druif. Ook een waterpartij kan een rustgevende uitwerking hebben. Een plek om te ontspannen met vrienden en familie is vaak wat levendiger. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een terras met een tuinbar en een BBQ. Een mooie bloemenborder is ook een aanrader voor een gezellige tuin.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten