GezondheidTHC-olie goed voor je gezondheid?

THC-olie goed voor je gezondheid?

Voordat we dieper ingaan op bovenstaande vraag is het goed eerst even een stapje terug te doen en dieper in te gaan op THC-olie. Want wat is het eigenlijk, en wat doet het met je lichaam? Door de jaren heen blijft de mensheid alsmaar zoeken naar nieuwe middelen om mensen te genezen of om pijn te verlichten. Mensen worden dan ook een stuk ouder dan vroeger, doordat de zorg steeds beter is geworden in de afgelopen jaren. Wij vinden gezondheid nou eenmaal super belangrijk en willen alles doen wat binnen onze macht ligt om iemand zo lang mogelijk in leven te houden. Een van de middelen die ervoor zou kunnen zorgen dat je je beter gaat voelen en de laatste tijd veel besproken wordt is THC-olie.

THC als geneesmiddel

Cannabis wordt al jarenlang gebruikt als geneesmiddel. Het is dan ook zo dat het zeer goed werkt tegen een tal van ziekten en de pijn kan verlichten. THC olie kopen is een middel wat uit cannabis wordt gewonnen. Zo werkt THC ontstekingsremmend. Ontstekingen binnen in het lichaam kunnen een verscheidenheid aan ziekten veroorzaken. Regelmatig THC consumeren kan bestaande ontstekingen stoppen en het ontstaan van ontstekingen voorkomen. Onderzoek toont aan dat THC dit doet door de productie van bepaalde moleculen in het lichaam te remmen. Deze moleculen zijn verantwoordelijk voor het opwekken van ontstekingsreacties in het lichaam. Dit is waardevol als je bijvoorbeeld ziek bent, maar kan dus ook preventief werken.

Een andere eigenschap van THC is dat het pijn kan verlichten. THC zou bepaalde routes in centrale zenuwstelsel activeren die ervoor zorgen dat pijnsignalen niet worden overgedragen naar de hersenen. THC is daarnaast een krachtige ontstresser. Het kan in de juiste dosis voor een plezierig effect zorgen waardoor je in je hoofd ontspant en je je zinnen even kan verzetten. Bovendien geeft het een ontspannen gevoel in je lichaam. Precies de reden waarom veel mensen ervoor kiezen ’s avonds, na een lange werkdag cannabis te gebruiken. Ook op celniveau kan THC werken tegen oxidatieve stress. Door de ontspannende werking van THC kan het effectief werken bij spierontspanning en slapenloosheid.

THC gebruik bij kanker

De gezondheidsvoordelen van THC zijn dus ontzettend uiteenlopend en dan hebben we het nog niet eens gehad over de positieve effecten van THC tegen bijwerkingen van chemotherapie en kanker. Zo zorgt THC voor het verlichten van de voornaamste bijwerkingen van chemotherapie. Denk hierbij aan misselijkheid, braken, gebrek aan eetlust en pijn. Ondanks dat er nog niet super veel wetenschappelijk onderzoek is aangetoond omtrent de werking van THC bij kanker groeien de signalen dat cannabis een belangrijke rol kan spelen bij het behandelen hiervan aanzienlijk. Er zijn sterke aanwijzingen dat THC in staat is bepaalde vormen van kanker te bestrijden. Al met al genoeg redenen om de aankoop van THC-olie te overwegen.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten