FinancieelTips voor de beginnende crypto investeerder

Tips voor de beginnende crypto investeerder

Wil jij beginnen met het investeren in cryptocurrencies maar weet je niet helemaal waar je moet beginnen? Weet je niet in welke coins je moet investeren of heb je tot nu toe alleen nog maar verlies gemaakt? Lees dan hier de beste tips voor de beginnende investeerder. Leer welke munten je wanneer moet kopen en hoe je risicomanagement gebruikt om eventuele verliezen te beperken. Met deze tips ben jij helemaal klaar om in de wereld van crypto te stappen en (hopelijk) veel winst te maken!

Welke crypto koop ik en wanneer koop ik in?

Veel mensen denken dat de eerste stap als investeerder het kopen van een crypto is. Niets is echter minder waar! Voordat je een munt koopt moet je namelijk eerst onderzoek doen! Je wilt natuurlijk niet investeren in een crypto die al maanden aan het dalen is. Kijk daarom goed naar zowel de koers van de afgelopen maanden en het nieuws . Idealiter wil je een munt kopen als één of meerdere van de volgende statements waar zijn: de koers is al minimaal twee maanden aan het stijgen of op het nieuws is bekend geworden dat de crypto een groot project gaat beginnen, af gaan ronden of uit gaat breiden. Natuurlijk werkt dit andersom ook. Als de crypto de afgelopen weken vaak slecht in het nieuws is geweest, dan is de kans groot dat hij in waarde gaat dalen. In dit geval wil je dus niet inkopen! Wees daarnaast niet bang om het advies van bijvoorbeeld een crypto blog (zoals deze) of een financieel dagblad op te volgen! In de zomer van 2022 zijn bijvoorbeeld Bitcoin crypto en dot coin (Polkadot) een goede investering!

Risicomanagement. Hoe doe ik dat?

Crypto kopen en verkopen is een vorm van beleggen. Zoals je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord brengt beleggen risico’s met zich mee. Natuurlijk wil je liever geen verlies maken, maar dit is niet altijd mogelijk. Daarom is het belangrijk om een goede grip te hebben op risicomanagement. Ten eerste wil je altijd meer dan één crypto in je portfolio hebben. De kans dat alle coins in jouw wallet tegelijkertijd crashen is namelijk veel kleiner dan de kans dat enkel die ene munt waarde verliest. Daarnaast moet je weten wanneer je de munten verkoopt, ook met verlies. De vuistregel is dat je per cryptocurrency maximaal 1-2% van je totale inzet aan verlies wilt draaien. Is de totale inleg van je portfolio 1000 euro? Dan wil je per munt maximaal 10-20 euro verlies maken voordat je ze verkoopt. Zo zorg je ervoor dat je nooit al je geld kwijtraakt aan één slechte beslissing.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten