GezondheidWat is drinkvoeding en waar wordt het voor gebruikt? 

Wat is drinkvoeding en waar wordt het voor gebruikt? 

Het kan zijn dat je tijdens je ziekte of herstel van een ziekte meer energie of eiwitten nodig hebt dan dat je binnenkrijgt. Je lichaam verbruikt veel van zijn reserves tijdens het herstel of de ziekte. Daardoor kan er ondervoeding ontstaan. Hierom kan het verstandig zijn om een aanvulling op je voeding te nemen met bijvoorbeeld drinkvoeding. Doe dit echter nooit zomaar. Overleg altijd met je arts of diëtist. Die kan je het beste adviseren over wat je nodig hebt. In dit artikel lees je meer over waar je drinkvoeding kunt kopen en krijg je tips om het te drinken.  

Drinkvoeding kopen 

Heeft je arts of diëtist je geadviseerd om te starten met drinkvoeding, bijvoorbeeld Nutridrink? Dan kun je dit laten leveren bij je apotheek of via de diëtist bij een facilitair bedrijf. In de meeste gevallen wordt de drinkvoeding vergoed door je verzekeraar. Er moet dan wel sprake zijn van een medische indicatie. Je kunt ook Nutridrink kopen bij een online drogisterij. Dat is handig, want het wordt zo makkelijk bij je thuisbezorgd. 

Tips bij het innemen van drinkvoeding 

Je kunt ervoor kiezen om het flesje in één keer leeg te drinken, maar je kunt ook af en toe een slokje nemen. Neem er de tijd voor en probeer te ontspannen. Er zijn verschillende smaken drinkvoeding beschikbaar, dus probeer vooral even uit wat wel en wat niet lekker smaakt. Het kan namelijk voorkomen dat door ziekte je smaak is veranderd. Daarnaast smaakt het koud het lekkerste, voeg er dus een ijsklontje aan toe, of zet het in de koelkast. De drinkvoeding mag ook verwarmd worden. Dit is vooral lekker bij smaken zoals koffie of cappuccino. Merk je dat je na het drinken wat slijmvorming krijgt? Dan is het aan te raden om een slok water te nemen. Dit zorgt ervoor dat het slijm verminderd.  

Is je drinkvoeding wat te zoet? Dan kun je, als het op basis van melk of yoghurt is, de voeding vermengen met wat volle melk of volle yoghurt. Je kunt er ook voor kiezen om een scheutje honing, slagroom of wat jam toe te voegen aan de voeding. Merk je dat je niet zo goed tegen de geur van de drinkvoeding kunt? Dan kun je een rietje gebruiken. Als laatste kun je de drinkvoeding toevoegen aan recepten voor bijvoorbeeld smoothies, havermout, ijskoffie en pannenkoeken. Zoek hiervoor op Google naar recepten met drinkvoeding, en ga los in de keuken.  

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten