ZakelijkAlles wat je moet weten over vlootschouw

Alles wat je moet weten over vlootschouw

Wanneer je een onderneming hebt, is het belangrijk dat je er altijd mee bezig blijft hoe jij je onderneming kunt verbeteren. De markt verandert namelijk continu en er liggen altijd concurrenten op de loer om klanten bij je weg te stelen. Daarom is het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk blijft ontwikkelen op verschillende vlakken. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er verschillende strategieën die je kunt gebruiken. Een van de organisatiestrategieën die je kunt gebruiken is een vlootschouw. Met een vlootschouw kun je als leiding van een onderneming een stuk beter in kaart brengen wat er allemaal speelt in een organisatie.

 

Het gebruiken van vlootschouw binnen de onderneming

Indien je kiest voor het gebruik van vlootschouw zul je als leidinggevende een stuk beter inzicht krijgen welke medewerkers het meeste bijdragen aan het succes van de organisatie. Je kunt dit te weten komen aan de hand van het vergelijken van verschillende dimensies. Welke dimensies dit zijn, is afhankelijk van de onderneming die jij hebt. Je kunt onder andere kijken naar prestatie, het potentieel van een werknemer of de inzetbaarheid. Wanneer je een medewerkerstevredenheidsonderzoek doet, kun je er ook achter komen wat de kans is dat de werknemers in de komende jaren zelf zullen gaan vertrekken. Dit is echter ook deels afhankelijk van het aanbod dat er van andere bedrijven is voor dezelfde functie. Je zult namelijk merken dat mensen met een grote potentie ook aantrekkelijker zijn voor andere bedrijven.

 

Je bedrijf efficiënter laten werken

Als je gebruik hebt gemaakt van vlootschouw kun jij dus beter inschatten wat je werknemers voor bijdrage kunnen leveren aan de onderneming. Als je zo efficiënt mogelijk te werk wilt gaan, is het van belang dat je ervoor zorgt dat je de krachten van je werknemers zo goed mogelijk benut. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde vaardigheden en kwaliteiten. Je kunt er wel voor kiezen om iedereen hetzelfde werk te laten doen, maar kunt het soms ook beter gewoon verdelen. Door een vlootschouw strategie te gebruiken zal het makkelijker worden om hier inzicht in te krijgen. Ook kun je ervoor kiezen om de werknemers die ergens minder goed in zijn, extra programma’s en lessen te laten volgen. Wanneer je investeert in de kennis van je werknemers, zul je hier zelf van kunnen profiteren. Bovendien zul je de kans dat je een werknemer langer in de positie kunt behouden vergroten. Hierdoor hebben zowel jij als de werknemer er profijt van.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten