Amsterdam is zo'n stad die mensen in het bloed zit. Ze worden er geboren, ze leven er en ze sterven er op een gegeven moment. Maar ook voor veel anderen, die ooit in Amsterdam zijn geboren en elders hebben geleefd en zijn overleden is Amsterdam nog steeds "thuis". En dus is een uitvaart Amsterdam een logische zet. Een uitvaart Amsterdam kan voor iedereen worden geregeld, voor iedere cultuur en met welke rituelen voor jouw familie ook belangrijk zijn. Het regelen van een uitvaart is echter niet gemakkelijk. Zeker wanneer je nog vol in de emotie zit, direct na het overlijden van jouw dierbare. Het is dan heel fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat. Voor een uitvaart Amsterdam of een uitvaart Utrecht kun je de uitvaartexperts inschakelen. Je weet dan zeker dat je niets vergeet en dat je je dierbare de uitvaart geeft die zijn of haar leven eert!
Een uitvaart Amsterdam kent veel mogelijkheden
Het is daarom erg belangrijk om, als dat kan, met je familie en andere dierbaren te bespreken wat belangrijk voor hen is. Moet het een traditionele uitvaart vanuit een kerk worden of juist een uitvaart vanuit een uitvaartcentrum? Moeten er sprekers zijn of juist niet? Naar welke bloemen gaat de voorkeur uit en is de kleur van de kleding van de nabestaanden belangrijk? Spreek het uit!
Koffie en cake zijn wat achterhaald
Bij een traditionele, Nederlandse, uitvaart wordt nog steeds afgesloten met een kopje koffie en een plakje cake. Mensen weten echter vaak niet dat je daar zelf ook een stem in hebt. Moeten het bitterballen en een biertje zijn? Dat kan! Oliebollen en champagne? Ook dat kan! Natuurlijk is het eten en drinken na de uitvaart niet het belangrijkst, maar het helpt vaak wel om de overledene beter te herdenken. "Hij/zij dronk zo graag muntthee met honing" of "Weet je nog toen we op dat terras zaten". Dat soort dingen zijn heel belangrijk!
Geef je eigen invulling
Het is ook niet verplicht om altijd maar te spreken tijdens de uitvaart van een dierbare. Soms gaat dat gewoon niet. Dat is niets om je schuldig over te voelen. Er zijn andere manieren om de overledene te eren. Maak een mooie fotocollage of schrijf een brief en laat deze voorlezen door de uitvaartbegeleider. De uitvaart is er, natuurlijk, voor de overledene, maar is minstens net zo belangrijk voor de nabestaanden.