WonenIdeeën om de tuin gezellig te maken voor de zomer

Ideeën om de tuin gezellig te maken voor de zomer

De lente staat weer voor de deur, en dat betekent dat de zomer ook binnenkort weer haar entree gaat maken. Dit is dan ook de ideale periode om je tuin klaar te maken voor het voorjaar, zodat je straks op die warme en zonnige dagen lekker buiten kunt zitten en genieten. Je tuin zomerklaar maken kan op verschillende manieren. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Dan is deze blogpost iets voor jou. Hier deel ik namelijk een aantal ideeën met jullie om de tuin echt gezellig te maken. Lees je mee?

Een terras

Om buiten te kunnen zitten, heb je idealiter wel iets van een terras in de tuin. Heeft je tuin al een terras, dan kun je investeren in mooi en comfortabel tuinmeubilair zodat je lekker achterover kunt ploffen in je buiten woonkamer. Heb je nog geen terras, maar zit je hier wel al een tijdje over na te denken? Dan zou nu een mooi moment kunnen zijn om een dek aan te leggen. In de zomer wil je natuurlijk veel buiten kunnen zitten, maar te lang in de knallende zon zitten is voor veel mensen niet zo prettig, en bovendien ook niet goed voor de gezondheid. Daarom is schaduw creëren in de tuin belangrijk. Dit kan door bomen te planten die op het heetste moment van de dag schaduw bieden die mooi op het terras valt. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een parasol of zonnescherm. Zonneschermen zijn ideaal, omdat ze haast niet opvallen als je ze niet gebruikt, en als je ze uitklapt bieden ze optimale schaduw en dus bescherming tegen de zon.

Sfeerverlichting

Het terras kun je natuurlijk zo gezellig maken als je zelf wilt. Wat voor jou gezellig is, hangt af van jouw persoonlijke smaak. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een open haard of vuurkolf buiten te plaatsen, zodat je 's avonds heerlijk bij een knetterend vuur kunt zitten met vrienden. Ook kun je veel sfeer creëren in de avond door middel van verlichting. Je kunt hier en daar een lamp ophangen die geschikt is voor buiten, maar je kunt ook een lange slinger met stringverlichting ophangen boven het terras. Dit geeft een romantisch en gezellig sfeertje, en is dan ook zeker niet misplaatst.

Bloemen en planten

In de lente en zomer komt alles mooi tot bloei, dus als je van bloemen en planten houdt, is het nu de tijd om na te denken wat je in je tuin zou willen planten. Je kunt bijvoorbeeld een mooi bloembed maken, of gebruik maken van bloembakken en deze hier en daar in de tuin plaatsen. Zo geef je de tuin een natuurlijke en rustgevende uitstraling. Bovendien maak je de vlinders en de bijen ontzettend blij met een diversiteit aan bloemen in de tuin!

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten