WonenLaminaat is onverminderd populair

Laminaat is onverminderd populair

Laminaat is nog nooit zo populair geweest. En dat is natuurlijk niet voor niets. Laminaat is gemakkelijk zelf te leggen, het heeft een enorme levensduur en kan flink worden belast. Je hebt er qua onderhoud geen omkijken naar en het is ook nog verkrijgbaar in heel veel verschillende varianten. En dat is natuurlijk goed nieuws. Er was immers een tijd dat iedereen zo'n beetje dezelfde laminaatvloer had. Je kon toen kiezen uit licht hout en donker hout. De keuze is tegenwoordig een stuk meer uitgebreid en ook heb je nu verschillende maten planken. Zo kun je een heel robuuste laminaatvloer leggen met stoere brede planken of juist kiezen voor een meer verfijnde vloer in een visgraatmotief.

Laminaat leg je gemakkelijk zelf

Ook dit is in de loop der jaren flink verbeterd. Nog niet eens zo lang geleden moest iedere laminaatvloer gelijmd worden en dat moest heel secuur gebeuren. Anders kreeg je de lijmresten never nooit meer van het laminaat af. Nu klik je een laminaatvloer heel gemakkelijk in elkaar. Je hebt er in veel gevallen niet eens meer een hamer bij nodig. Zo mooi passen de mes en groef in elkaar. Natuurlijk zul je nog wel wat moeten zagen, maar dat kan gewoon met een decoupeerzaag of een zaagtafel.

Waar koop je zo'n vloer?

Laminaat is wel de meest bekende vloer van het moment. Er zijn dus heel wat aanbieders van laminaat te vinden. Maar toch kun je onderlinge verschillen nog wel merken. Wil je gaan voor een niet te dure vloer die wel schitterend is van kwaliteit? Ga dan eens langs bij Vloeren Alkmaar. Je weet niet wat je ziet in deze showroom. Is Alkmaar te ver weg voor jou? Kijk dan gewoon eens op de site voor waar je dan bij jou in de buurt terecht kunt. Er is altijd wel een LaminaatEnParket bij jou in de buurt.

Laat je de vloer leggen of doe je het zelf?

Dat het niet moeilijk is om een laminaatvloer te leggen, wil nog niet zeggen dat je het ook perse zelf wilt doen. Je zult toch enige handigheid en wat gereedschappen in huis moeten hebben om zelf je laminaat te leggen. Het kan dus zomaar zijn dat je dat liever uitbesteedt aan de professional. Gaat deze eenmaal voor je aan de gang, dan weet je niet wat je ziet. Door de jarenlange ervaring ligt je vloer er, in je hele huis, binnen een dag in. Inclusief de plintjes!

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten