Vrije TijdInspiratie voor je volgende vakantie

Inspiratie voor je volgende vakantie

Ben jij iedere dag druk in de weer? De kinderen naar school brengen in de ochtend, gauw naar werk fietsen, vele vergaderingen bijwonen en eenmaal thuis moet je weer koken. Soms is het tijd om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ga dan ook heerlijk op vakantie! Kies jij voor een rustig tripje om tot rust te komen aan het water of heb je zin om een van onze buurlanden te ontdekken? Of misschien wil je wel nog een stapje verdergaan en rijd je met de auto naar het Gardameer in Italië. Er zijn veel mooie plekken te ontdekken, maar de eerste stap is inspiratie opdoen. 

Tot rust komen aan het water

Nederland staat bekend om de grote hoeveelheid water. Van de Noordzee naar het IJselmeer tot aan de rivieren die door ons land stromen. Overal waar je komt, vind je wel water. Dit is iets wat veel buitenlandse, maar ook binnenlandse toeristen trekt. Velen trekken naar plekken zoals Vlissingen, de Waddeneilanden of Noordwijk om hier op een camping met viswater te staan. Ook kun je hier heerlijk wandelen of fietsen langs de zee. Toch kun je het water ook in het binnenland opzoeken. Ga bijvoorbeeld naar Giethoorn, een waterstreekdorp in Overijssel. Tip: een huisje huren Giethoorn met boot. Op die manier kun je de omgeving vanaf het water verkennen. 

De buurlanden ontdekken

Wil je buiten Nederland op vakantie, maar houd je er ook niet van om ver te reizen? Dan zijn onze buurlanden de perfecte oplossing. Zowel België als Duitsland heeft veel moois te bieden. Ga je naar België, dan is het leuk om de havenstad Antwerpen te bezoeken. Hier kom je indrukwekkende historische panden tegen, maar geniet je ook van een speciaalbiertje op het terras. Of ga naar Keulen in Duitsland, waar je de gigantische Dom kunt beklimmen. Doe snel meer inspiratie op door in reisboekjes te lezen of het internet af te zoeken. 

Naar het Gardameer

Tot rust komen aan het water, shoppen in Antwerpen of de Dom bezichtigen in Keulen. Wie wil dat nou niet? Of ben je op zoek naar een avontuur verder weg van Nederland. Dat kan natuurlijk ook, ga naar het Gardameer in Italië. Het Gardameer ligt in het noorden van Italië en is het grootste meer van het land. Rondom het Gardameer heb je ontzettend veel leuke plaatsjes die je kunt bezoeken. Zo kun je gaan naar Limone sul Garda, Sirmione, Bardolino en Riva del Garda. Toch zijn er nog veel meer typisch Italiaanse plaatsjes in deze omgeving. En wil je een keer romantisch uiteten? Dan is Lazise een echte aanrader. Hier loop je ’s avonds over de prachtige boulevard. Tegelijkertijd geniet je van de zon die verdwijnt achter de bergen die grenzen aan het meer. Verder heb je vele gezellige restaurants aan het water waar je heerlijk kunt dineren. 

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten