ZakelijkJe bedrijf beveiligen tegen cybercriminelen 

Je bedrijf beveiligen tegen cybercriminelen 

Bedrijven worden steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit. Hierbij kun je denken aan een ransomware aanval waarbij de belangrijke systemen versleuteld worden, maar ook hebben veel grote Nederlandse bedrijven regelmatig last van DDoS aanvallen. Dat Nederlandse bedrijven hier vaker slachtoffer van worden, is zeker niet vreemd, want er valt voldoende gevoelige informatie buit te maken en ook zijn veel Nederlandse bedrijven geneigd om de cybercriminelen te betalen zodat er weer gewerkt kan worden. 

Schakel een cybersecuritybedrijf in 

Je kunt je bedrijf het beste tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit beveiligen door een cybersecuritybedrijf in te schakelen. Zulke bedrijven zijn gespecialiseerd in het voorkomen en tegengaan van talloze vormen van cybercriminaliteit. Zij kunnen de systemen van je onderneming dus goed beveiligen waardoor de kans dat er een hack uitgevoerd wordt zeer klein is. Daarnaast bieden veel cybersecuritybedrijven een zogenoemde ‘soc-as-a-service beveiling’ aan. Dit is een dienst waarbij cybersecurity experts en cybersecurity analisten constant meekijken in de digitale infrastructuur van je onderneming. Hierdoor is het mogelijk om sneller actie te ondernemen indien er zich een dreiging voordoet. 

Train je werknemers 

Veel Nederlandse bedrijven worden slachtoffer van cybercriminaliteit doordat een werknemer onbewust toegang heeft gegeven tot de systemen van je bedrijf. Dit wordt in de cybersecurity en hack wereld ook wel ‘Social Engineering’ genoemd. Dit is een vorm van manipulatie waardoor een werknemer van een bedrijf bijvoorbeeld denkt dat de werknemers spreekt met zijn baas, terwijl het een cybercrimineel is. Het is daarom erg belangrijk om je werknemers te behoeden voor verschillende vormen van cybercriminaliteit. Hierbij kun je denken aan phishing, spear phishing, maar dus ook aan social engineering. Dit kun je doen door je werknemers regelmatig verschillende cybersecurity trainingen te laten volgen. 

Voorkomen is beter dan genezen 

Als het om de digitale infrastructuur van een onderneming gaat, is voorkomen beter dan genezen. Wanneer er een hack plaats heeft gevonden, is de kans groot dat er veel gevoelige informatie gestolen is. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan persoonlijke gegevens van werknemers en klanten. De gevolgen hiervan kunnen zeer naar zijn. Het is daarom verstandig om niet langer te twijfelen en direct contact op te nemen met een cybersecuritybedrijf. Het is vaak al binnen enkele dagen mogelijk om je digitale infrastructuur te voorzien van een security operations center Nederland. Cybersecurity analisten en experts kijken vanaf dan constant mee in de digitale infrastructuur van je bedrijf.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten