WonenZo richt je je woonkamer sfeervol in!

Zo richt je je woonkamer sfeervol in!

De woonkamer vormt een belangrijk onderdeel in je huis. In de woonkamer breng je samen veel tijd door en ook is dit dé plek om gasten te ontvangen. De meeste mensen willen daarom ook dat hun woonkamer er een beetje leuk uitziet. Wil jij weten hoe je van je woonkamer een echte eyecatcher kunt maken? Lees dan deze blogpost!

Ga jij het groots aanpakken?

Ben jij bezig met een verbouwing of van plan om hier binnenkort mee te starten? Dan kun je het lekker groots aanpakken! Een belangrijke keuze is het kiezen van een nieuwe vloer. Een nieuwe vloer gaat vaak jaren mee, dus kies er eentje die je over 10 jaar nog steeds mooi vindt. Je hebt vloeren in allerlei soorten en maten. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Voor een duurzame vloer hoef je écht niet de hoofdprijs te betalen. Van elk materiaal is er wel een duurzame vloer te verkrijgen. Vaak kun je namelijk ervoor kiezen om een speciale coating aan te brengen, welke ervoor zorgt dat de vloer nog beter beschermd is tegen vuil en krassen!

Kies de juiste kleuren

De juiste kleuren kiezen, is ook zeer belangrijk. Heb jij een kleinere woonkamer en wil je deze optisch groter maken? Ga dan voor een vloer in een lichtere kleur. Denk bijvoorbeeld aan beige of lichtbruin. Wil je juist een grote ruimte wat knusser maken? Ga dan weer voor een vloer in een donkerdere kleurtoon. Vervolgens heb je weer kleuren in warme en koele tinten. Welke uitstraling vind jij belangrijk in de basis van je interieur? Het is een tip om in de basis te gaan voor mooie natuurlijke kleuren. In de accessoires is er nog genoeg ruimte om je woonkamer wat meer karakter en kleur te geven. Wanneer je de basis clean houdt, kun je er nog alle kanten mee op. Dit kan erg handig zijn wanneer je smaak verandert of wanneer je je woning weer wilt verkopen.

Kleine veranderingen voor een geheel nieuwe look

Wil jij je woonkamer een upgrade geven en heb je geen zin om hier heel veel geld voor neer te leggen? Dan is het een goed idee om kleine veranderingen door te voeren. Met kleinere veranderingen zoals dit mooie art deco behang, nieuwe kussens, nieuwe eetkamerstoelen of verlichting, geef je je woonkamer alsnog een hele nieuwe look! Kijk bijvoorbeeld eens naar het behang van Bricoflor. Hier heb je heel veel gave opties die een echte eyecatcher zullen vormen in je huis. Van simpel behang tot glow in the dark behang, ze hebben het er allemaal! Ontdek het zelf en laat je inspireren. 

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten