Vrije TijdHoe vier jij vakantie in eigen land?

Hoe vier jij vakantie in eigen land?

Vakantie in Nederland saai? Zeker niet! Bij vakantie denken veel mensen al snel aan een vliegreis, een wit zandstrand en een helderblauwe zee, maar voor een ultieme vakantie hoef je het helemaal niet ver van huis te zoeken. Ook Nederland is een prachtig land dat veel te bieden heeft. Geannuleerde vakantieplannen van tijdens de pandemie zijn inmiddels door de meeste mensen wel weer ingehaald, daarom is het nu tijd om ons eigen kikkerlandje eens te herontdekken. Hoewel Nederland altijd al geliefd is geweest voor vakanties wordt het nu juist extra gewaardeerd. Ontdek dit jaar plaatsen waar je nog nooit bent geweest, kom tot rust in de natuur en maak nieuwe herinneringen dicht bij huis. Waar breng jij je volgende vakantie door?

 

Bezoek de Waddeneilanden

Onze eigen Waddeneilanden zien er misschien dan niet zo tropisch uit als de eilanden in de Middellandse Zee, maar bieden toch echt heel veel moois. Zo kun je via Den Helder de boot naar Texel nemen en onderweg de eerste zeehonden al zien. In de lente zie je op Texel vele pasgeboren lammetjes door de wei huppelen, wandel je rustig door de duinen of neem je juist een verfrissende duik. Op Vlieland kom je volledig tot rust. Dit autovrije eiland heeft maar één dorp en heeft een ware Sahara van het Noorden, een zandvlakte van maar liefst 20 vierkante kilometer.

 

Stedentrips

Voor de ultieme stedentrip hoef je niet per se naar Lissabon, Barcelona of Milaan, maar kun je je in Nederland ook goed vermaken. Bezoek bijvoorbeeld eens ons eigen Maastricht. Een onwijs gezellige, bourgondische stad tussen de heuvels van Zuid-Limburg. Je vindt hier veel terrassen en bezienswaardigheden zoals het Bonnefantenmuseum. Daarnaast kun je in Maastricht ook heerlijk shoppen in allerlei leuke boetiekjes. Ook Middelburg is een hartstikke leuke stad. Combineer het met een bezoek aan een Zeeland vakantiepark en gegarandeerd dat je alsnog een lekker vakantiegevoel opdoet dit jaar.

 

Bushcraften in Limburg

Wil je het eens helemaal over een andere boeg gooien, dan is bushcraften misschien wel iets voor je. Hoewel dit niet een standaard vakantie is, ben je er met bushcraften echt even helemaal tussenuit. Je bent hierbij namelijk aan het overleven in de wildernis, wat een ultiem gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid geeft. Het verschil met survival is dat je bij bushcraften comfort creëert in de wildernis, waarbij je in de natuur bivakkeert en je het je hier zo aangenaam mogelijk maakt. Voor bushcraften heb je naast een hoop vaardigheden ook een aantal spullen nodig. Denk aan waterdichte kleding, een survival mes, hakbijl voor hout, rugzak en vuurschaal mogen niet in je uitrusting ontbreken. Ben jij al klaar voor een avontuur back to basic?

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten