LifestyleMet een vaccin bescherm jij jezelf tegen ziektes op vakantie

Met een vaccin bescherm jij jezelf tegen ziektes op vakantie

Reizen is een fantastisch iets. Veel mensen vinden het dan ook erg leuk om op een jaarlijkse basis op reis te gaan. Het is natuurlijk mogelijk om naar veel verschillende bestemmingen te reizen. Hierdoor kan je altijd wel kiezen voor een bestemming die goed bij je gaat passen. Op deze wijze eindig je altijd met een reis waar je van kan gaan genieten. Zo zal je met het reisgezelschap kunnen genieten van een geweldige vakantie. Als je naar een ver land reist kan het handig zijn om te kiezen voor een inenting tegen een bepaalde ziekte. In sommige landen zal je namelijk nog ziektes tegen kunnen komen die we in het westen van Europa niet vaak meer zien. Hierdoor is het mogelijk om jezelf te beschermen voordat je op reis gaat. Kies daarom voor een inenting die past bij de bestemming van jouw reis. 

 

Hepatitis B 

Een van de ziektes die je bijvoorbeeld tegen kan komen tijdens een verre reis is hepatitis B. Hepatitis B is een vervelende ziekte die je zeker niet tijdens jouw vakantie wilt gaan oplopen. Het is daarom verstandig om te zorgen voor de nodige bescherming tegen deze ziekte. Wanneer je te maken krijgt met hepatitis B zal dit betekenen dat je last krijgt van een ontsteking bij de lever. Deze ontsteking kan voor verschillende vervelende symptomen gaan zorgen. Dat maakt dat je niet meer van de vakantie kan gaan genieten. Onder deze symptomen kan je bijvoorbeeld denken aan koorts en vermoeidheid. Daarnaast kan je symptomen ervaren zoals gebrek aan eetlust en verkleuringen van de ontlasting. Ook is de kans aanwezig dat je pijn ervaart ter hoogte van de lever en jeuk krijgt op het lichaam. 

 

De vaccinaties 

Om dus te voorkomen dat je hepatitis B kan oplopen tijdens de vakantie is het verstandig om eventueel te kiezen voor een vaccinatie hepatitis B. Op deze manier kan jij jezelf beschermen tegen deze vervelende ontsteking. Wanneer je met de hulp van vaccinaties wilt zorgen voor een bescherming tegen hepatitis B zal je drie inentingen moeten krijgen tegen deze ziekte. Na deze drie vaccins zal je goed genoeg beschermd zijn om hepatitis B niet op te kunnen lopen. Naast hepatitis B zijn er natuurlijk nog veel andere ziektes en virussen die je tijdens een verre reis zou kunnen oplopen. Wanneer je meer wilt leren over deze zaken is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan de informatie autoriteit voor vaccinaties en inentingen. Hierdoor zal je de nodige kennis kunnen opdoen over handige keuzes voordat je op reis gaat.

Voor jou?

Laatste berichten

Gerelateerde berichten